Karelia-ammattikorkeakoulu ottaa ilolla vastaan 85 uutta aloituspaikkaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on ehdottanut ammattikorkeakouluille 2200 aloituspaikan lisäystä tälle vuodelle. Uudet paikat rahoitetaan valtion neljännestä lisäbudjetista. Näistä lisäaloituspaikoista 85 kohdistuu Karelia-ammattikorkeakouluun. 

Karelia lähetti perjantaina ministeriölle hyväksymisviestin lisäaloituspaikoista ja odottaa ministeriön lopullista päätöstä ennen opiskelijavalintoja. Lisäpaikkojen opiskelijat valitaan kevään yhteishaussa hakeneista.

- Aloituspaikkojen lisäys oli valtiovallalta selkeä vastaus korkeakoulujen hakijasuman purkamiseen, nuorten työttömyyden ehkäisemiseen ja tulevaisuuden työvoimatarpeisiin vastaamiseen. Tämä valmistaa Pohjois-Karjalaakin mitä parhaiten koronan jälkeiseen aikaan. Nyt työllisyyden kärki on ensimmäistä kertaa korkeakouluissa, mikä tekee esityksestä historiallisen, toteaa rehtori Petri Raivo tyytyväisenä. 

- Otimme paikat ilolla vastaan ja kohdensimme ne sellaisiin koulutuksiin, joilla on tärkeä alueellinen merkitys ja kansallinenkin rooli.

Lisätietoja
rehtori Petri Raivo, 050 310 9749, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Karelia-ammattikorkeakoulu