Karelia-amk ja Quality Knowhow Karjalainen aloittavat koulutusyhteistyön

 

Pohjois-Karjalassa toimiva Karelia-ammattikorkeakoulu ja koko Suomen alueella kouluttava Quality Knowhow Karjalainen Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen ja järjestävät syksyllä 2017 ensimmäisen yhteisen Lean Six Sigma Black Belt -koulutuksen Joensuussa. Koulutus on suunnattu prosessien kehitystyöstä vastaaville esimiehille, asiantuntijoille ja johdolle teollisuudessa, palveluyrityksissä ja julkisella sektorilla.

Molemmat yhteistyökumppanit ovat tyytyväisiä solmittuun sopimukseen.

– QK Karjalainen on yksi Suomen merkittävimmistä toimijoista tällä alalla, olemme iloisia, että pääsemme tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. On hienoa saada heidän kokemustaan ja osaamistaan myös tänne Pohjois-Karjalaan, sanoo Karelia-ammattikorkeakoulun palveluliiketoiminnan päällikkö Harri Mikkonen.

– Odotamme hedelmällistä yhteistyötä, järjestelyt ovat sujuneet erittäin hyvin, toteaa Quality Knowhow Karjalaisen toimitusjohtaja Tanja Karjalainen.

Quality Knowhow Karjalainen Oy on erittäin kokenut Lean-kouluttaja, sillä yritys on järjestänyt suomenkielistä Six Sigma -koulutusta jo perustamisestaan 1990-luvun lopulta lähtien. Black Belt- koulutukset yritys on järjestänyt tähän saakka Lahdessa.

Karelia-ammattikorkeakoulu on saavuttanut viime vuosina tärkeän aseman Lean-kouluttajana Pohjois-Karjalan alueella. Eri alojen yritykset ja organisaatiot ovat osallistuneet Karelian Lean-tiimin vetämiin Lean Six Sigma Yellow Belt sekä Green Belt -koulutuksiin, jotka on tarkoitettu aloittelijoille ja edistyneemmille. Yhteistyössä QK Karjalaisen kanssa järjestettävä Black Belt -koulutus ei välttämättä vaadi ennakko-osaamista, vaan 24 koulutuspäivän aikana käydään läpi Lean Six Sigma -menetelmät alkeista Black Belt -tasolle asti.

Pohjois-Karjalan Lean-toimijoiden välinen yhteistyö syvenee ensi syksynä entisestään, kun toimijat kokoontuvat yhteen keskustelemaan parhaista yhteistyömuodoista ja Lean-ajattelun edistämisestä paikallisissa organisaatioissa. Kiinnostus Lean-menetelmiä kohtaan on suurta, sillä esimerkiksi Karelian tämän kesän uutuutta, Lean-perusteita verkko-opintoina, suorittaa tällä hetkellä toistasataa opiskelijaa.

Lean ja Six Sigma ovat prosessin parannusmenetelmiä, joiden avulla pyritään parantamaan tuotteiden ja palveluiden laatua, alentamaan kustannuksia sekä säästämään aikaa. Menetelmiä voi soveltaa kaikilla aloilla.