Karelia-ammattikorkeakoulun lukuvuosi avataan tänään karnevaalitunnelmissa

 

Karelia-ammattikorkeakoulun lukuvuoden 2017 - 2018 avajaisia vietetään tänään torstaina 24.8.2017 klo 12 - 16 Tikkarinne-kampuksella.  Avajaisten virallisessa osuudessa puhuvat Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo ja kansanedustaja Krista Mikkonen. Henkilökunnan tervehdyksen tuo opiskelijapalvelujen päällikkö Pirjo Leppälä ja opiskelijakunnan tervehdyksen hallituksen puheenjohtaja Mari Ikonen.

  • Nyt kun avaamme uutta lukuvuotta, vietämme samalla Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuotta. Juhlimme tänä vuonna myös oman ammattikorkeakoulumme 25-vuotista historiaa. Meiltä on näiden vuosien aikana valmistunut jo yli 12 500 uutta korkea-asteen ammatillista osaajaa, joista arviolta noin kaksi kolmasosaa on jäänyt Pohjois-Karjalaan. Voidaan sanoa, että joka kymmenes maakuntamme työllisistä on oman ammattikorkeakoulumme kasvatti, kertoo rehtori Petri Raivo

Virallisen osuuden jälkeen avajaiset jatkuvat karnevaalitunnelmissa Tikkarinteen piha-alueella. Ohjelmassa on mm. erilaisia esityksiä, esittelypisteitä, pomppulinna, musiikkiesityksiä sekä palkitsemisia. Palkintonsa saavat vuoden opiskelijat, työtekijät sekä alumni.

  • Yhteiset vuoden kiertoon liittyvät juhlat ja rituaalit ovat tärkeitä korkeakouluyhteisömme yhteisöllisyyden rakentamisessa. Avajaistapahtuma tarjoaa hienon lähtölaukauksen lukuvuoteen niin opiskelijoille kuin henkilökunnallekin, jatkaa rehtori Petri Raivo.

Karelia-ammattikorkeakoulussa on aloittanut opintonsa tänä syksynä 790 uutta tutkinto-opiskelijaa. Yhteensä Kareliassa opiskelee noin 3700 opiskelijaa kahdella eri kampuksella.