Lähde ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle!

 

Haluamme tarjota sinulle ja perheellesi mahdollisuuden kansainvälistymiseen ja kielitaidon kehittämiseen ystävätoiminnan avulla. Korkeakouluumme saapuu joka vuosi paljon innokkaita ulkomaalaisia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita Euroopasta ja Aasiasta. Ystävätoiminnan tarkoituksena on antaa ulkomaalaisille amk-opiskelijoille mahdollisuus tutustua suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja tavalliseen elämänmenoon paikallisen ystävän tai ystäväperheen mukana. Samalla suomalaiselle ystävälle tai ystäväperheelle avautuu ainutlaatuinen tilaisuus kansainvälistyä; tutustua muihin maihin ja kulttuureihin sekä oppia vieraita kieliä.

Ystävätoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen eikä toimintaan osallistuvilta edellytetä taloudellisia uhrauksia. Jokainen ystävä/perhe ja opiskelija sovittavat tapaamiset omiin aikatauluihinsa sopiviksi. Erityistä ohjelmaa ei tarvitse järjestää, vaan opiskelijan voi ottaa mukaan esimerkiksi mökkireissulle, retkeilemään, marjastamaan, sienestämään, elokuviin, saunomaan tai vaikkapa kokkaamaan suomalaista ruokaa. Usein juuri tällaiset suomalaiselle arkipäiväiset asiat voivat olla ulkomaalaiselle kaikista mieleenpainuvimpia kokemuksia.

Ystävänä tai ystäväperheenä voi toimia yhden lukukauden, lukuvuoden tai pidemmän aikaa. Toiminnasta voi pitää välillä taukoa ja jatkaa taas myöhemmin. Ystäväperhetoiminta aloitetaan yhteisellä tapaamisella syyskuun lopussa (ilm. myöhemmin).

Ilmoittaudu toimintaan mukaan 8.9. mennessä.

Lisätietoja: tuntiopettaja Satu Saarinen, puh. 050 311 9469.