Syksyn uudet Draft-tiimit valittu


Karelia-amk:n ja Itä-Suomen yliopiston Draft-ohjelmaan valittiin syksyn haussa 8 tiimiä, jotka pääsevät testaamaan ja kehittämään omia ideoitaan mikrorahoituksen tuella seuraavien 8 kuukauden ajan. Hakijoiden taso oli hyvä ja kaikilla esikarsinnan läpäisseillä 12 tiimillä oli mahdollisuus päästä mukaan ohjelmaan. Draft-raati valitsi lopulta kahdeksan innovatiivisinta ideaa. Uudet tiiminvetäjät ja ideat ovat:

  1. Ville Mertanen: New way to do wood construction
  2. Toivo Ylinampa: 3D scanning and modelling
  3. Nhi Hoang: New way to generate electricity
  4. Paula Huttunen: An option to drone-based monitoring systems
  5. Sara Allaouat: Social network solution
  6. Miikka Kostian: Weather detection technology
  7. Aki Hattunen: Rain detection technology
  8. Himanshu Mundhwa: Solution for people who love mushrooms

Tiimityötä yli oppilaitosrajojen

Syksyn haussa Draft-ohjelman vetäjiä ja tuomareita ilahdutti tiimien moninaisuus.

”Tällä kertaa mukana oli paljon tiimejä, joissa oli sekä Karelian että UEFin opiskelijoita tai henkilöstöä samassa tiimissä. Se on merkki siitä, että korkeakoulujen välillä on paljon vilskettä ja vipinää”, toteaa Karelia-amk:n yrittäjyyden yliopettaja Heikki Immonen tyytyväisenä.

”Lisäksi kolmessa rahoitusta saaneessa tiimissä oli jäseninä jokin paikallinen yrittäjä yhteistyössä oppilaitosten edustajan kanssa, mikä kertoo siitä, että korkeakoulut eivät ole eristäytyneet omiksi kuplikseen.”

Parhaan IoT-idean sponsorina CONNAX Oy

Syksyn haussa valittiin ensimmäistä kertaa erikseen Best IoT -idea, jonka kehittämistä rahoittaa CONNAX Oy. CONNAXin perustaja Ilya Sokolov osallistui itse tiimeineen Draft-ohjelmaan ensimmäisen kerran vuonna 2014. CONNAX ryhtyi Draft-ohjelman sponsoriksi näyttääkseen hyvää esimerkkiä siitä, miten Draftia ja mikrorahoituksen ideaa voi tukea.

Parhaaksi IoT-ideaksi ja CONNAXin sponsoroimaksi tiimiksi valittiin 3D-skannausta ja -mallinnusta kehittävä Toivo Ylinampan tiimi.

”Valitsimme kyseisen tiimin erityisesti sen vuoksi, että meillä on mahdollisuus tukea heidän työtään monin eri tavoin: Yksi perustajistamme on aihealueen ammattilainen, tiimi voi hyödyntää serverikapasiteettiamme ja projekti saattaisi kiinnostaa myös rahoittajiamme”, Sokolov kertoo.

Draft tukee opiskelijoiden ja henkilöstön kehitysideoita

Draft-haku järjestetään kolme kertaa vuodessa ja noin 20 uutta tiimiä saa joka vuosi rahoitusta tuote- tai palveluideoidensa testaamiseksi ja kehittämiseksi. Ohjelmaan hyväksytään tiimejä, joissa vähintään yksi jäsen on Karelia-ammattikorkeakoulun tai Itä-Suomen yliopiston opiskelija tai henkilökunnan edustaja.

Ohjelmaa rahoittavat Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto, William ja Ester Otsakorven Säätiö, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO sekä uusimpana sponsorina Connax Oy.

Seuraava hakukierros järjestetään tammikuussa 2018.