Ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle!

 

Haluamme tarjota sinulle ja perheellesi mahdollisuuden kansainvälistymiseen ja kielitaidon kehittämiseen ystävätoiminnan avulla. Karelia-ammattikorkeakouluun saapuu joka vuosi paljon innokkaita ulkomaalaisia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita Euroopasta, Aasiasta, Venäjältä ja Afrikasta.

Ystävätoiminnan tarkoituksena on antaa ulkomaalaisille amk-opiskelijoille mahdollisuus tutustua Joensuuhun, suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja tavalliseen elämänmenoon paikallisen ystäväperheen mukana. Samalla suomalaiselle ystäväperheelle avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus kansainvälistyä; tutustua muihin maihin ja kulttuureihin sekä oppia vieraita kieliä.

Ystävätoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen eikä toimintaan osallistuvilta edellytetä taloudellisia uhrauksia. Jokainen perhe ja opiskelija sovittavat tapaamiset omiin aikatauluihinsa sopiviksi. Erityistä ohjelmaa ei tarvitse järjestää, vaan opiskelijan voi ottaa mukaan esimerkiksi mökkireissulle, retkeilemään, elokuviin, saunomaan tai vaikkapa kokkaamaan suomalaista ruokaa. Usein juuri tällaiset suomalaiselle arkipäiväiset asiat voivat olla ulkomaalaiselle kaikista mieleenpainuvimpia kokemuksia.

Ystävänä tai ystäväperheenä voi toimia yhden lukukauden, lukuvuoden tai pidemmän aikaa. Toiminnasta voi pitää välillä taukoa ja jatkaa taas myöhemmin.

Jos haluat lähteä mukaan toimintaan, täytä  ilmoittautumislomake ja lähetä se sähköpostiosoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.