Karelia-ammattikorkeakoulu ja VMP yhdistävät osaamisensa uudessa Nuoret kohti työtä! -palvelussa

 

Karelia-ammattikorkeakoulu on mukana Nuoret kohti työtä! nuorten työllistämistä edistävässä palvelussa yhdessä Varamiespalvelujen (VMP) kanssa.

Kyseessä on valinnanvapauteen perustuva työllistämispalvelukokeilu, jota toteutetaan kahdeksalla ELY-keskusalueella. Pohjois-Karjalan alueella paikallinen VMP:n toimipiste ja Karelia-amk ovat yhdessä mukana omalla palvelullaan.

Nuoret kohti työtä –palvelu on tarkoitettu alle 30-vuotiaille, joilta puuttuu perusasteen jälkeinen koulutus tai työttömyys on pitkittynyt. Nuoria kannustetaan omannäköisen uran luomiseen. Nuoren tilanteesta ja tarpeesta riippuen ohjausta ja tukea annetaan koulutus-, työllistymis- tai yrittäjäpolulle. Palveluun osallistujalle tarjotaan henkilökohtainen sparraaja, joka tuntee paikalliset työ- ja koulutusmarkkinat, työllistymismahdollisuuksia lukuisissa asiakasyrityksissä sekä mahdollisuutta tutustua yrityksiin ja siellä oleviin työtehtäviin. Palveluun pääsee mukaan ilmoittautumalla TE-palvelujen kautta. http://toimistot.te-palvelut.fi/pohjois-karjala/nuoret-kohti-tyota