Liperin meijerinranta kehittyy opiskelijoiden ja yrittäjien yhteistyöllä

 

Liperin kunta, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Josek Oy aloittavat yhteistyön Liperin kirkonkylällä sijaitsevan meijerinrannan-alueen kehittämiseksi. Kehittämistyön ensimmäinen askel konkretisoituu, kun Lumo2 – Tehoja kasvuun! – hanke, yli 30 Karelia-amk:n opiskelijaa sekä alueen yrittäjät ja toimijat kokoontuvat 4. - 5.10.2018 Hackathon-tapahtumaan ideoimaan uutta liiketoimintaa ja käyttötapoja meijerinrannan alueelle ja –rakennuksille.

Liperin meijerin idyllinen ja historiaa huokuva tonttikokonaisuus sijaitsee yhdellä keskeisimmällä ja arvokkaimmalla kohdalla Liperin kuntataajamaa. Meijeritoiminnan lakattua alueelle tarvitaan kokonaisvaltainen suunnitelma ja aktiivisia toimijoita uudenlaiseen tekemiseen, joka heijastelee voimakkaasti koko Liperin taajaman tulevaan kehittymiseen, kertoo Liperin kunnan elinkeinojohtaja Mika Hyttinen.

Kaikki osapuolet ovat huolissaan meijerin kiinteistöjen kohtalosta, varsinkin niiden rakennusten osalta jotka ovat tyhjänä ja kylmillään. Osuuskunta ItäMaito on avoimin mielin hakemassa Liperin kuntakonsernin, yritysten ja yhteisöjen kanssa ratkaisuja, jotka kokonaisvaltaisesti johtavat meijerin alueen menestyvään tulevaisuuteen.

Meijerinrannan hackathonissa on ennakkoon määritelty kolme teemaa, joiden ympärille tiimit voivat vapaasti lähteä ideoimaan uusia toteuttamiskelpoisia ratkaisuja. Teemat ovat yrittäjyys ja uudenlaiset yhdessä yrittämisen mallit, hyvinvointimatkailu sekä uudenlainen asuminen. Ideoita työstetään kahden päivän ajan ja lopuksi ne esitellään eri aihepiirien asiantuntijoista kerätylle raadille, kertoo projektipäällikkö Timo Rui Karelia-ammattikorkeakoulusta.

Raati palkitsee kolme parasta ideaa palkinnoin ja lahjakortein. Liperin kunta on sitoutunut jatkamaan hackathonissa esiteltyjen ideoiden jatkokehittämistä. Tilaisuuteen osallistuminen on kaikille avointa ja maksutonta, mutta edellyttää ilmoittautumisen. Erityisesti paikalle toivotaan mahdollisimman paljon yrittäjiä hyödyntämään yli 30 hengen opiskelijajoukkoa kehittämään liiketoimintaa ja löytämään siitä uusia näkökulmia meijerinrannan alueella toteutettavaksi.

Tapahtuman lisätiedot ja ilmoittautuminen: http://kokeiletata.karelia.fi/hackathon

Lisätiedot:
Karelia-ammattikorkeakoulu, projektipäällikkö Timo Rui, puh. 050 311 9474
Liperin kunta, elinkeinojohtaja Mika Hyttinen, puh. 0400 134 634