LähiTapiola Itä lahjoittaa 70 000 euroa Karelia-ammattikorkeakoululle

 

LähiTapiola Itä lahjoittaa 70 000 euroa Karelia-ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan. Lahjoituksen taustalla on LähiTapiola Idän ja Karelia-ammattikorkeakoulun yhteinen tavoite vahvistaa alueen elinvoimaisuutta ja työllisyyttä.

  • Pohjois-Karjalan elinvoimaisuus on meille paikallisena asiakkaiden omistamana yhtiönä erityisen merkittävä asia. Vähintään kaksi kolmasosaa Karelian opiskelijoista jää työskentelemään valmistumisensa jälkeen maakuntaan. Karelia on vahva vaikuttaja alueella, toteaa toimitusjohtaja Juha Mäkinen LähiTapiola Idästä.

Vakuutusala tarvitsee ammattikorkeakoulusta valmistuneita työntekijöitä sekä yhteistyötä työharjoittelijoiden ja opinnäytetöiden kautta. LähiTapiola Itä työllistää yhteensä noin 100 henkilöä, joista yksistään Joensuussa toimii yli 30 henkilöä erilaisissa työtehtävissä.

  • Digitalisaatio etenee nopeasti, ja palveluprosessien automatisointi ja robotisaatio muuttavat voimakkaasti työelämää sekä vaikuttavat henkilöstörakenteeseen ja osaamistarpeisiin. Paikallisena toimijana näemme Karelia-ammattikorkeakoulun merkityksen tulevaisuudessa entistä suurempana ja haluamme olla tukemassa oppilaitoksen toimintaa alueen vahvana osaamisen ja yritysten kilpailukyvyn mahdollistajana, Mäkinen jatkaa.
  •  
  • Kohdistamme lahjoituksemme yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalle, Mäkinen kertoo. -Erityisesti vaativiin myyntitehtäviin tarvitaan meilläkin koko ajan lisää ammattilaisia.

LähiTapiola-ryhmä on LinkedIn –palvelun tilastojen perusteella Suomen suurin myyntiorganisaatio ja yhtiöryhmä tarjoaa myynnin parissa haastavia ja mielenkiintoisia työtehtäviä monilla eri sektoreilla, kuten sijoitustoiminnassa, yritys- ja yksityisasiakkaiden palvelussa, terveysvakuutuksissa ja yleensäkin asiakkaiden kanssa tapahtuvassa henkilökohtaisessa myyntityössä.

  • Työ tarjoaa monipuolisia haasteita, näköalapaikan finanssimaailmaan ja asiakaskokemukseen sekä hyvän ansiotason, Mäkinen vinkkaa.

Pohjois-Karjalan yritykset ovat Karelia-ammattikorkeakoululle tärkeitä kumppaneita. Karelia onkin valmis panostamaan koviin tuloksiin yhteistyössä yritysten kanssa.

  • Haluamme olla mukana vahvistamassa alueen uudistumista, kilpailukykyä ja kasvua Karelian arvojen mukaisesti - edelläkävijänä. Kareliassa tullaan vahvistamaan esimerkiksi työelämässä tarvittavien digitaitojen oppimista. Lahjoituksilla voimme tukea Karelian digikampuksen kehittämistä, mikä tarkoittaa opetuksen ja yrityksille suunnattujen palvelujen saavutettavuutta verkon kautta. Käsillä oleva työelämän murros ja sen vaatima uusi osaaminen haastaa nykyisen tekemisen monella tavalla. Olemme kiitollisia, että LähiTapiola Itä on näin komealla panostuksella rakentamassa yhdessä Karelian kanssa uuden sukupolven työelämäosaamista, iloitsee rehtori Petri Raivo.

Karelia-ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja käynnistyi huhtikuussa 2018, ja jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka. Varainhankintakampanjan aikana saadut lahjoitukset käytetään ammattikorkeakoululaissa tarkoitettujen tehtävien huolehtimiseen. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa lahjoittajan toiveen mukaisesti koulutusalalle.