Korkeakoulujen yhteishaku alkaa – Kareliassa haussa 22 hakukohdetta

Korkeakoulujen kevään yhteishaku alkaa keskiviikkoa 20.3. ja jatkuu 3.4.2019 saakka. Karelia-ammattikorkeakoulussa on haussa 22 hakukohdetta, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia koulutuksia on viisi. Haussa on mukana myös International Business -koulutus, johon oli mahdollista hakea jo tammikuussa.

Todistusvalinta laajenee kevään 2019 haussa, mikä tarkoittaa sitä, että ylioppilastutkinnon suorittaneet hakijat voivat tulla valituksi suoraan koulutukseen koulumenestyksen perusteella. Todistusvalinta on käytössä energia- ja ympäristötekniikan, konetekniikan, rakennustekniikan, talotekniikan, matkailun sekä liiketalouden päivätoteutuksen koulutuksissa.

Liiketalouden monimuoto –koulutuksen opiskelijavalintatapana on ensimmäistä kertaa valintakurssi. Valintakurssi on tradenomitutkintoon kuuluva opintojakso, joka suoritetaan välittömästi hakuajan jälkeen. Opiskelijavalinta tehdään valintakurssissa menestymisen perustella.

Ikäosaamisen ylempi amk-tutkinto toteutetaan täysin verkkototeutuksena, myös valintakoe suoritetaan sähköisesti.

Koulutuksiin järjestetään valintakokeet touko-kesäkuun vaihteessa ja opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019. Opinnot alkavat elokuussa 2019.