Kesko lahjoittaa Eva Ryynäsen Kauppaleikki-teoksen Karelia-ammattikorkeakoululle

 

Kesko lahjoittaa Eva Ryynäsen Kauppaleikki-teoksen Karelia-ammattikorkeakoululle. Kauppaleikki on puinen taideteos, joka valmistui vuonna 1978 Suomen Vähittäiskauppiasliiton tilaustyönä.

- Patsaan aihe muotoutui todennäköisesti siitä, kun Suomessa vietettiin lasten teemavuotta. Taiteilija Eva Ryynänen yhdisti taitavasti lapset ja kaupan. Patsas esittää kahta lasta, tyttöä ja poikaa, joista toinen on kauppias ja toinen asiakas. Teoksessa kauppiaspoika myy tytölle pihlajanmarjoja, jotka punnitaan tasapainovaa’alla. Mutta kun lapsista on kysymys, niin pihlajanmarjoja on tippunut patsaan juurella oleviin istuimiin, kertoo Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen.

Karelia-ammattikorkeakoulu on päättänyt sijoittaa taideteoksen Wärtsilä-kampukselle, jossa sijaitsee muun muassa liiketalouden koulutus. Tradenomi-opinnoissa ovat vahvasti mukana liiketalouden eri osa-alueet, mikä antaa valmiudet työllistyä laajasti eri tehtäviin.

- Tämä puusta tehty taideteos sopii hyvin Wärtsilä-kampukselle, koska siellä sijaitsee liiketalouden lisäksi esimerkiksi tekniikan sekä metsätalouden koulutukset. Olemme erittäin kiitollisia Keskolle, että he päättivät tehdä tämän lahjoituksen Karelialle, iloitsee rehtori Petri Raivo.

Kauppaleikki-teoksen luovutti Karelia-ammattikorkeakoululle Keskon aluejohtaja Jari Kuosmanen keskiviikkona 5.6.2019. Sen vastaanotti ammattikorkeakoulun puolesta rehtori Petri Raivo.

- Olemme iloisia siitä, että Kauppaleikki-teos saa arvoisensa paikan pysyvästi Karelia-ammattikorkeakoulusta. Kauppaleikit kuuluvat lähes kaikkien pienten lasten leikkeihin ja kauppa tarjoaa myöhemmässäkin työelämän vaiheessa noin 300 000 suomalaiselle mielenkiintoisen tavan ansaita leipänsä. Karelia-amk:n liiketalouden koulutus tarjoaa hyvän pohjan kaupan alan eri tehtäviin, jatkaa Jari Kuosmanen.