Categories
Ajankohtaista

Marjukka Lehtomäki: Valo- ja video­kuvaus on minun juttuni

Marjukka Lehtomäki, media­no­mio­pis­kelija

Olen 27 -vuotias media­no­mio­pis­kelija ja opiskelen nyt toista vuotta. Muutin Savosta Joensuuhun tammi­kuussa 2019 ja olen tykännyt Joensuusta kovasti. Tämä on juuri sopivan kokoinen kaupunki, jossa pystyy kävelemään ja pyöräi­lemään paikasta toiseen ja kaikki ovat lähie­täi­syy­dellä. Täällä on myös paljon luontoa ja kulttuuria, jotka ovat itselle tärkeitä asioita vapaa-aikanani.

Opiske­lu­his­to­riani alkaa vuodesta 2008, kun pääsin opiske­lemaan media-assis­ten­tiksi. Valo- ja video­kuvaus on se minun juttuni ja oli mahtavaa päästä opiske­lemaan niitä asioita, joita tykkäsin tehdä myös vapaa-ajalla. Kun valmistuin, jatkoin opintojani ammat­ti­kor­kea­kouluun Mikkeliin, jossa minusta tuli kulttuu­ri­tuottaja. Pidin erittäin paljon myös tuottajan töistä, mutta huomasin muutaman vuoden jälkeen valmis­tu­mi­sesta, että en kuitenkaan tee töitä, joita haluaisin. Kaipasin mediao­pintoja ja halusin tehdä töitä median parissa.

Marjukka Promotiimi 624x936

Jouduin ison päätöksen eteen, sillä olin jo palkka­työssä ja meillä oli puolisoni kanssa ihana koti ja oma kesämökki. Opiske­lemaan lähtö tarkoitti sitä, että tulot tulisivat putoamaan, mutta menot, kuten lainat ja muut eivät. Lopulta pitkän harkinnan jälkeen päätimme pakata elämämme Savosta ja suunta­simme uuteen kotiin Joensuuhun. Vaikka talou­del­li­sesti opiske­luelämä  on välillä haastavaa, koen silti tehneeni oikean ratkaisun. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että saan tehdä sellaista työtä, mistä nautin.

Rohkaisen kaikkia siis tavoit­te­lemaan omia unelmiaan. Itse uskal­tauduin irtautua palkka­työstä ja kotikau­pun­gistani perheen ja ystävien luota ja lähteä tavoit­te­lemaan unelmaani uuteen kaupunkiin. Muutto Joensuuhun avasi minulle niitä ovia, joita olin jo vuosia pohtinut.

Ole siis rohkea ja uskalla tavoi­tella niitä unelmia, joiden suorit­ta­minen saattai­sikin pelottaa, sillä lopulta kyseessä olet sinä ja sinun tulevai­suutesi. Jokainen meistä haluaa töiden olevan se paikka, johon on mahtavaa herätä joka aamu ja josta ei meinaisi irtautua millään työpäivän jälkeenkään.

Lue lisää media-alan koulutuksesta>>