Koululaisen hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn edistäminen

Koululaisen hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn edistäminen on aktiivista, tavoitteellista ja ennaltaehkäisevää toimintaa. Osaamiskokonaisuudessa keskitytään kouluikäisen kasvun etenemiseen, tyypillisimpiin tuki- ja liikuntaelinongelmien ennaltaehkäisyyn sekä moniammatilliseen yhteistyöhön kouluympäristössä koululaisten toimintakyvyn edistämiseksi.

Opinnot syksyllä 2024

Lue lisää ja ilmoittaudu:

Kenelle

Kouluikäisten parissa työskenteleville ja työurasta kouluikäisten fysioterapian parissa haaveileville. Sosiaali- ja terveysalan sekä fysioterapian opiskelijoille ja -työntekijöille.

Opintojen jälkeen

Osaat kuvata kouluikäisen kasvun etenemisen ja tehdä johtopäätöksiä kasvusta ja kehityksestä tutkimisen perusteella. Tiedät motorisen kehittymisen vaiheet ja tyypillisimmät tuki- ja liikuntaelinoireet sekä ennaltaehkäisyn ja hoidon periaatteet. Osaat tutkia skolioosin sekä tiedät keinot skolioosin hoidossa. Osaat ottaa kouluikäisen painon puheeksi fysioterapiassa ja tiedät menetelmiä lihavuuden ja syömishäiriöiden hoidossa. Osaat arvioida kouluikäisen työskentelyergonomiaa.

Voit opiskella kokonaisuuden joustavasti ja ilmoittautua jokaiselle opintojaksolle erikseen. Opintotarjonta päivittyy kolme kertaa vuodessa. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautumislinkki poistuu.