Siirry sisältöön

Etusivu

Etusivu

Puurakentaminen on yksi Karelia-ammattikorkeakoulun painopistealueista osana Kestävät energiaratkaisut ja materiaalit -painoalaa*. Puurakentamiseen liittyvä toiminta on kiinteä osa rakennustekniikan koulutusohjelmaa.

Puurakentamisessa keskitytään puu- ja puupohjaisiin kuitumateriaaleihin ja niiden käyttöön rakentamisessa. Painoalan soveltavalla tutkimuksella ja koulutuksella edistetään teollista puurakentamista ja alan uusien liiketoimintamahdollisuuksien syntymistä.

Haluamme tehdä Pohjois-Karjalasta puurakentamisen mallimaakunnan ja kouluttaa kansainvälisen tason osaajia työelämän tarpeisiin

Puurakentamisen osaamisen ydin on rakennustekniikan ja rakennusfysiikan soveltamista puurakentamisessa käytettyihin materiaaleihin. Puurakentaminen on myös osa biotaloutta, jossa pyritään uusiutuvien luonnonvarojen tehokkaaseen käyttöön, energiatehokkuuden parantamiseen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen.

* Karelia-ammattikorkeakoulussa on määritelty kaksi painoalaa, joihin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan liittyvä kehittämistoiminta pääosin suuntautuu: Uusiutuvat energiaratkaisut ja materiaalit ja Uudistuvat hyvinvointipalvelut