SIMHEapp –mobiilisovellus ladattavissa

Timo Rui & Martha Balerina

Karelia-ammattikorkeakoulun, Metropolia Ammattikorkeakoulun sekä Oulun ammattikorkeakoulun yhteinen hanke SIMHEapp on saavuttanut yhden etapeistaan. Hankkeessa kehitetyn SIMHEapp –mobiilisovelluksen Android-versio löytyy nyt valmiina ladattavaksi Google Play-kaupasta (hakusanalla simhe-app). SIMHEappin iOS-versio on myös kehitteillä, se ilmestyy myöhemmin syksyllä.

SIMHEapp on erityisesti maahanmuuttajille ja heidän ohjaajilleen tarkoitettu käyttäjälähtöinen palvelu. Se tarjoaa tiedon koulutusväylistä, pohjustaa maahanmuuttajan oman osaamisen kuvausta ja koontia sekä tukee kontaktiohjauksen sujuvuutta. Palvelu on tarkoitettu koulutuspolun alkupäähän maahanmuuttajien itsenäistä käyttöä varten. Samalla se mahdollistaa ensimmäisen vaiheen ohjauksen helppokäyttöisesti mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa, ajasta riippumatta. Palvelu perustuu Opetushallituksen ylläpitämään Opintopolku-portaaliin. Portaali tarjoaa tietoa, joiden avulla voit suunnitella omia opintoja ja opiskelua elämän eri vaiheissa.

SIMHEapp on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa valtakunnallista SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education) – toimintaa. SIMHE-verkostossa on mukana Karelia-ammattikorkeakoulu, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu sekä Helsingin, Turun ja Jyväskylän yliopistot. Toiminnan tarkoituksena on palvella aikuisia maahanmuuttajia ohjaamalla heitä sopivimmille ja tarkoituksenmukaisille korkeakoulutus- ja urapoluille kotoutumisen ja työllistymisen edistämiseksi.

Seuraava vaihe SIMHEappin kehittämistyössä on käyttäjäkokemusten ja kehittämisehdotusten kerääminen. SIMHEappin kakkoshanke käynnistyy välittömästi ensimmäisen vaiheen loputtua tämän vuoden lokakuussa. SIMHEapp II:ssa tullaan huomioimaan paitsi Opintopolun muutokset, mahdollisesti myös toisen asteen koulutuspaikat sekä Työmarkkinatorin työpaikat.

Lisätietoja: https://simheapp.karelia.fi/

 

Timo Rui, projektipäällikkö
Martha Balerina, median tuntiopettaja
Karelia-ammattikorkeakoulu