Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ottaa ilolla vastaan 85 uutta aloituspaikkaa

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ottaa ilolla vastaan 85 uutta aloituspaikkaa

Opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riö on ehdot­ta­nut ammat­ti­kor­kea­kou­luille 2200 aloi­tus­pai­kan lisäystä tälle vuodelle. Uudet paikat rahoi­te­taan valtion neljän­nestä lisä­bud­je­tista. Näistä lisä­aloi­tus­pai­koista 85 kohdis­tuu Karelia-ammattikorkeakouluun. 

Karelia lähetti perjan­taina minis­te­riölle hyväk­sy­mis­vies­tin lisä­aloi­tus­pai­koista ja odottaa minis­te­riön lopul­lista päätöstä ennen opis­ke­li­ja­va­lin­toja. Lisä­paik­ko­jen opis­ke­li­jat vali­taan kevään yhteis­haussa hakeneista.

– Aloi­tus­paik­ko­jen lisäys oli valtio­val­lalta selkeä vastaus korkea­kou­lu­jen haki­ja­su­man purka­mi­seen, nuorten työt­tö­myy­den ehkäi­se­mi­seen ja tule­vai­suu­den työvoi­ma­tar­pei­siin vastaa­mi­seen. Tämä valmis­taa Pohjois-Karja­laa­kin mitä parhai­ten koronan jälkei­seen aikaan. Nyt työl­li­syy­den kärki on ensim­mäistä kertaa korkea­kou­luissa, mikä tekee esityk­sestä histo­rial­li­sen, toteaa rehtori Petri Raivo tyytyväisenä. 

– Otimme paikat ilolla vastaan ja kohden­simme ne sellai­siin koulu­tuk­siin, joilla on tärkeä alueel­li­nen merki­tys ja kansal­li­nen­kin rooli.

Lisä­tie­toja
rehtori Petri Raivo, 050 310 9749, [email protected]
Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu