Karelia-ammattikorkeakoulu ottaa ilolla vastaan 85 uutta aloituspaikkaa

Karelia-ammattikorkeakoulu ottaa ilolla vastaan 85 uutta aloituspaikkaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on ehdottanut ammattikorkeakouluille 2200 aloituspaikan lisäystä tälle vuodelle. Uudet paikat rahoitetaan valtion neljännestä lisäbudjetista. Näistä lisäaloituspaikoista 85 kohdistuu Karelia-ammattikorkeakouluun. 

Karelia lähetti perjantaina ministeriölle hyväksymisviestin lisäaloituspaikoista ja odottaa ministeriön lopullista päätöstä ennen opiskelijavalintoja. Lisäpaikkojen opiskelijat valitaan kevään yhteishaussa hakeneista.

- Aloituspaikkojen lisäys oli valtiovallalta selkeä vastaus korkeakoulujen hakijasuman purkamiseen, nuorten työttömyyden ehkäisemiseen ja tulevaisuuden työvoimatarpeisiin vastaamiseen. Tämä valmistaa Pohjois-Karjalaakin mitä parhaiten koronan jälkeiseen aikaan. Nyt työllisyyden kärki on ensimmäistä kertaa korkeakouluissa, mikä tekee esityksestä historiallisen, toteaa rehtori Petri Raivo tyytyväisenä. 

- Otimme paikat ilolla vastaan ja kohdensimme ne sellaisiin koulutuksiin, joilla on tärkeä alueellinen merkitys ja kansallinenkin rooli.

Lisätietoja
rehtori Petri Raivo, 050 310 9749, petri.raivo@karelia.fi
Karelia-ammattikorkeakoulu