Avoin AMK

Ammattikorkeakouluopintoja joustavasti kaikille

Avoimessa amk:ssa voit

  • tutustua amk- ja yamk-opintoihin,
  • kehittää ammattitaitoasi,
  • täydentää omaa osaamistasi,
  • hyödyntää välivuoden,
  • tähdätä tutkinnon suorittamiseen.

Suurin osa koulutuksista toteutetaan verkko-opintoina. Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa on samanlaista kuin ammattikorkeakouluopiskelu yleensä: opintojaksojen tavoitteet, sisällöt, vaatimukset ja opettajat ovat samoja. Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella Karelian AMK- ja YAMK-tutkintoihin kuuluvia opintoja. Opinnot soveltuvat sinulle, jos haluat vahvistaa ammatillista osaamistasi tai muuten lisätä tietojasi ja taitojasi. Jos myöhemmin haet ja tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi Karelia-ammattikorkeakouluun, opinnot luetaan hyväksi tutkintoon

Opiskelu vaatii aina sitoutumista, motivaatiota ja aikaa. Yksi opintopiste (op) vaatii noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Opintojen suunnittelussa olennainen osa on kalenterin hallinta eli ennakoi tulevia tehtäviä ja varaa myös niihin aikaa, opetukseen osallistumisen lisäksi. Opiskelu on paljolti myös itsenäistä työskentelyä. 

Kevään 2021 opinnot

Kevään opintotarjonta on julkaistu ja ilmoittautuminen opintoihin alkanut!
Varaa oma paikkasi kevään opintoihin! 

Koulutuskalenterissa opinnot näkyvät yksittäisinä opintojaksoina, mutta olemme myös koonneet sivullemme erilaisia ammatillisen osaamisen päivittämiseen liittyviä opintokokonaisuuksia. Voit opiskella opintokokonaisuudet kokonaan tai valita niistä sinulle sopivat opinnot. 

Tutustu ja ilmoittaudu »

Vauhtia avoimen amk:n opiskeluun

Mietityttääkö jokin Karelian avoimen AMK:n opiskelussa — tule mukaan nettiohjaukseen!

Mitä ja milloin: Avoimen AMK:n nettiohjaus torstaina 28.1.2021 klo 16.00–17.30.
Klikkaa itsesi paikalle tästä

Käytämme nettiohjauksessa Collaborate-alustaa, joka toimii parhaiten Chrome tai Firefox ‑selaimilla, InternetExplorerilla se ei toimi. Collaborate-alustalla voi jakaa kuvaa ja ääntä ja käyttää chattiä. Annamme lisää ohjeita nettiohjauksen alussa. Liittyessäsi kirjoita nimesi ja klikkaa ”liity istuntoon”.

Alussa on lyhyt info avoimen AMK:n opiskeluun liittyen. Sen jälkeen on mahdollista kysellä vapaasti suoraan ohjaajilta tai chatin kautta ja myös saada vinkkejä opiskeluun toinen toisiltanne. Käymme läpi yleisiä asioita avoimeen AMK:n opiskeluun tai ilmoittautumiseen liittyen. Tässä tilaisuudessa emme keskity opintojaksojen sisältöihin liittyviin kysymyksiin.

Voit halutessasi laittaa meille etukäteen kysymyksiä sähköpostiin, joihin vastaamme tilaisuudessa.

Maarita Mannelin
maarita.mannelin@karelia.fi

Niina Pennanen
niina.pennanen@karelia.fi

Maksuton opiskelu

Kevään opintotarjonnassa on useita opintoja, jotka ovat kaikille maksuttomia. Maksuttomat opinnot löydät opintotarjonnan vihreästä laatikosta. 

Työttömille ja lomautetuille opinnot ovat maksuttomia. Ohita maksuvaihe alennuskoodilla TYOTT21. Varaudu todistamaan maksuttomuuden peruste. Myös Karelian alumnit saavat avoimen amk:n opinnot maksutta. Karelian tutkintokoulutuksista valmistuneet voivat opiskelilla kaksi vuotta valmistumisen jälkeen maksutta kaikkia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Lue lisää »

Yhteystiedot

Opiskelijapalvelut | Avoin AMK
Tikkarinne 9, Joensuu
Avoinna ma — pe klo 10 — 14
avoinamk(at)karelia.fi

Opintoasiainsuunnittelija
Teija Heikkilä
050 594 3932
teija.heikkila(at)karelia.fi

Erikoissuunnittelija
Mervi Lätti
050 563 2188
mervi.latti(at)karelia.fi

Jatkuvan oppimisen suunnittelija
Maarita Mannelin
050 593 4283
maarita.mannelin(at)karelia.fi