Internatiol Business students working in a group

Kummiyritystoiminta

Karelia-ammattikorkeakoulun kummiyritystoiminta on perustettu tiivistämään työnantajien ja Karelia-amk:n englanninkielisten tutkintojen välistä yhteistyötä. Toiminnan tarkoituksena on lisätä kansainvälisten opiskelijoiden työelämäverkostoja, mahdollistaa harjoittelupaikkojen suorittaminen Pohjois-Karjalan alueella sekä edistää alueen työnantajien kansainvälistymistä.

Tule mukaan kummiyritystoimintaan

Toimintaan osallistuminen on työnantajalle maksutonta. Kummiyritystoimintaan voivat tulla mukaan työnantajat, joilla on esimerkiksi halu kansainvälistää työyhteisöään ja organisaatiotaan, aloittaa vientitoimintaa tai saada uudenlaista osaamista (esim. kulttuuri- ja kieliosaamista) organisaatioonsa. Kummitoiminta on oiva tilaisuus ottaa askelia kohti kansainvälistymistä tarjoamalla harjoittelujaksoja Karelia-ammattikorkeakoulun englanninkielisten International Business – ja Industrial Management -koulutusten opiskelijoille.

Industrial Management -koulutuksessa (insinööri AMK) yhdistyvät tekniikan, talouden ja johtamisen osaaminen. Tutkinto antaa vahvan osaamisen älykkäässä tuotannossa (IoT, Lean, robotiikka, laatu, data-analyysi), myynnissä, tuotteiden ja palveluiden elinkaaren hallinnassa sekä tiimien ja projektien johtotehtävissä. Lue lisää Industrial Management -koulutuksesta.

International Business -koulutuksessa (tradenomi, BBA) syntyy kokonaisvaltainen kuva kansainvälisestä liiketoiminnasta. Opiskelijat valmistuvat kansainvälisen markkinoinnin ja liiketoiminnan tehtäviin ja perehtyvät erityisesti kansainväliseen markkinointiin ja asiakasosaamiseen. Tutkintoon sisältyy myös viestinnän, talouden, myynnin ja johtamisen opintoja. Lue lisää International Business -koulutuksesta.

Information and Communication Technology -koulutuksessa opiskelijat koulutetaan kansainvälisiin työtehtäviin. Opiskelija voi erikoistua opinnoissaan älykkääseen automaatioon tai ohjelmistotuotantoon. Tutkintoon sisältyy koneoppimista, ohjelmistorobotiikkaa, data-analytiikkaa, esineiden internetiä, lean-ajattelua, projektinhallintaa ja yrittäjyyttä tukevia opintoja. Lue lisää ICT-insinöörikoulutuksesta.

Mitä kummiyritykset ja -työnantajat saavat?

  • Näkyvyyttä Karelian nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja tapahtumissa
  • Tuen sopivan harjoittelijan rekrytointiin
  • Räätälöidyn tuen monimuotoisen työyhteisön rakentamiseen ja toimintaan
  • Mahdollisuuden antaa opiskelijoille toimeksiannon mm. asiakaskokemuksen kehittämiseen, digitaaliseen markkinointiin tai asiakastapahtuman järjestämiseen liittyen

Kummiyritykset sitoutuvat tarjoamaan harjoittelupaikkoja Karelia-amk:n englanninkielisten koulutusten kansainvälisille opiskelijoille sekä kehittämään Karelian kummiyritystoimintaa.

Kummiyritykset

Kummiyritystoiminnassa on mukana jo reilu parikymmentä yritystä ja organisaatiota. Tutustu yrityksiin ja organisaatioihin verkkosivullamme.

Vinkkejä kv-rekrytointiin

Esimerkkejä harjoittelutehtävistä

Alla olevissa kuvissa on lisätietoa harjoitteluprosessista sekä esimerkkejä sopivista harjoittelutehtävistä Industrial Management – ja International Business -opiskelijoille.

Lisätietoja

projektiasiantuntija Sanna Jeskanen
puh. 050 4622478
[email protected]

Kummiyritystoiminta on kehitetty Kansainvälinen uraohjaamo -hankkeessa (ESR React). Toimintaa kehitetään edelleen Talent HUB Eastern Finland -hankkeessa (ESR+).