Täydennyskoulutus

Tarjoamme yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille monipuolisia mahdollisuuksia kouluttautua, päivittää omaa ja organisaation osaamista sekä lisätä hyvinvointia työssä ja vapaa-ajalla. Tutustu koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan!

Tulossa syksyllä 2024

Polven kuntoutus ja terapeuttinen harjoittelu

Tässä koulutuksessa saat kattavan osaamisen (1,5 opintopistettä) polven kuntoutuksesta ja terapeuttisesta harjoittelusta Marko Grönholmin asiantuntevassa ohjauksessa. Koulutuksessa perehdytään polvivamman jälkeiseen fysioterapiaan ja tavallisimpien tähystyskirurgisten polvileikkausten postoperatiivisiin fysioterapiaprosesseihin, niiden sisältöön ja tavoitteisiin, fysioterapian toteutukseen sekä tarkoituksenmukaisen, yksilöllisen harjoitteluohjelman rakentamiseen.
Koulutusaika: to 19.9. klo 9.00-16.00 ja pe 20.9. klo 8.00-15.00
Kouluttaja: Marko Grönholm
Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan 30.8.2024 mennessä.

Faskiamanipulaatio Stecco osa 1

Faskiamanipulaatio-menetelmässä huomio kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen. Faskiamanipulaatio Stecco koulutuksen osa 1 koulutus syksyläl Joensuussa!Koulutuksen kohderyhmänä on fysioterapeutit. Koulutuksen laajuus on 2,5 opintopistettä. Koulutusaika: 3.10. – 9.11.2024
Kouluttaja: Tiina Lahtinen-Suopanki
Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan pe 12.9.2024 mennessä.

Fysioterapeutin lantionpohja iltakoulu

Tule kertamaan ja oppimaan uutta lantionpohjan toimintahäiriöiden tunnistamisesta ja huomioimisesta osana muuta fysioterapiaa Karelian iltakouluun! Iltakoulussa pääset oppimaan lantionpohjan toiminnan arvioimista ja perusharjoitteita, joita voit hyödyntää osana muuta fysioterapiaa.
Koulutusaika: 12.-13.11.2024 klo 16.30-19.00
Kouluttaja: Maiju Issakainen TtM, ft, lantionpohjan erikois,. seksuaalineuvoja ja lehtori Karelia AMK
Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan 1.11.2024 mennessä.

Laskimoverinäytteenotto

Tarvitsetko kertausta tai harjoitusta verinäytteenottamisesta? Ilmoittaudu mukaan syksyllä alkavaan koulutukseen! Laskimoverinäytteenottokoulutuksen tavoitteena on laadukas näytteenottoja luotettavat laboratoriotutkimustulokset. Koulutuksen laajuus on 12 h, josta käytännön harjoituksia 8 tuntia ja teoriaa 4 tuntia. Koulutuksen teoria opiskellaan pääosin itsenäisesti verkossa Karelian Moodlessa.
Kouluttaja: lehtori Satu Martiskainen, Karelia-ammattikorkeakoulu
Koulutusaika: ke 23.10. ja 30.10.2024
Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan 4.10.2024 mennessä

Tulossa keväällä 2025

Sensorisen integraation perusteet A-osa, johdanto, 1 op

Opi ymmärtämään aistitiedon käsittelyn vaikutusta lapsen normaaliin kehitykseen – Miksi arjen normaalit rutiinit eivät suju lapselta kuten ikäisiltään ja oppiminen on työlästä? Lapsi on jatkuvasti liikkeessä tai vetäytyy.
Lapsi ei osaa leikkiä itsekseen eikä ikäistensä kanssa -ei halua rakentaa palapelejä, askarrella tai piirtää.
Koulutus järjestetään yhteistyössä Sity Ry:n kanssa. Kouluttajina toimivat Ulla Niutanen, Erikoistoimintaterapeutti, FM, Väitöskirjatutkija ja Paula Mutanen, Toimintaterapeutti (AMK)
Koulutusaika: 16.1.-17.1.2025
Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan 20.12.2024 mennessä.

Voimaharjoittelun perusteet fysioterapeuteille

Harjoittelun ohjaaminen on keskeistä fysioterapiassa ja voima- sekä kestävyysharjoittelu ovat tärkeä osa vaikuttavaa fysioterapiaa. Tässä koulutuksessa pääset syventämään osaamistasi voima- ja kestävyysharjoittelusta Tuomas Rytkösen asiantuntevassa ohjauksessa.
Kouluttaja: Tuomas Rytkönen, (LitM), fysiikkavalmentaja
Koulutusaika: 21.-22.1.2025
Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan perjantai 20.12.2024 mennessä.

Psykofyysisen fysioterapian täydennyskoulutus 20 op

Psykofyysisellä fysioterapialla edistetään asiakkaan kokonaisvaltaista toimintakykyä huomioiden kehon ja mielen keskinäinen vuorovaikutus. Psykofyysisen fysioterapian täydennyskoulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet psykofyysisen fysioterapian toteuttamiseen asiakaslähtöisesti tutkittuun tietoon perustuen. Psykofyysisen fysioterapian täydennyskoulutus on kohdennettu henkilöille, joilla on fysioterapeutin tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus fysioterapeutin työstä. Opintojen suorittamisesta annetaan todistus. Koulutusaika: 15.3.2025 – 6.2.2026
Lue lisää koulutuksesta ja hae mukaan 29.11.2024 mennessä.

Basic Body Awareness Terapia – BBAT II

Basic Body Awareness -terapia on psykofyysinen fysioterapeuttinen lähestymistapa, jolla edesautetaan ihmisten terveyttä edistävien voimavarojen käyttöönottoa. BBAT II on toinen osa koulutuskokonaisuudesta, joka johtaa BBAT-fysioterapeuttitutkintoon. BBAT II-koulutus on suunnattu fysioterapeuteille, jotka ovat käyneet BBAT I -ensimmäisen osan.
Kouluttaja: Kirsti Niskala, BBAT opettaja, työfysioterapeutti, NLP Trainer
Koulutusaika: 19.5.2025 -24.5.2025
Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu 18.4.2025 mennessä.

Sinua saattaa kiinnostaa

Tiesitkö, että voit saada jopa 70 % tukea täydennyskoulutuksiin. Lue lisää!
Voit täydentää osaamistasi joustavasti Karelian Avoimessa ammattikorkeakoulussa. Tutustu Avoimen AMK:n tarjontaan.

Lisätietoja

Anne Prepula
Palveluliiketoiminnan koordinaattori
anne.prepula[at]karelia.fi
p. 050 311 9167