Saavutettavuusseloste

Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivua, sovelluksia ja sosiaalisen median kanavia voi käyttää ja ymmärtää sujuvasti. Karelia-ammattikorkeakoulussa on noudatettava julkisena toimijana EU:n saavutettavuusdirektiiviä sekä Suomen digipalvelulakia.

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.karelia.fi -sivustoa.

Pyrimme Kareliassa varmistamaan, että digitaaliset palvelumme (verkkopalvelut, alustat, digitaaliset materiaalit ja opetus) toimivat saavutettavuusdirektiivin mukaisesti ja teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi.

Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 29.10.2020 ja päivitetty kesäkuussa 2024. Seloste perustuu itsearvioon.

Verkkosivusto www.karelia.fi on julkaistu lokakuussa 2020 ja siinä on tehty ja tehdään edelleen touko-joulukuun 2024 aikana merkittäviä rakenteellisia ja visuaalisia muokkauksia. Sivuston muokkaus on edelleen kesken.

Sivusto ei ole vielä kaikilta osin saavutettavuusvaatimusten mukainen. Suurimmat puutteet ovat sivustolla olevissa

  • tiedostoissa (esim. pdf), joista osa ei täytä saavutettavuuden vaatimuksia. Mikäli tiedosto ei täytä saavutettavuusvaatimuksia, pyritään se toteamaan tiedoston yhteydessä.
  • videoissa, jotka on julkaistu aiemmin kuin 23.9.2020. Videoista voi puuttuu tekstityksiä.
  • kuvissa, joista saattaa puuttua vaihtoehtoinen teksti.

Lisäksi sisällön rakenteen selkeydessä ja tekstien ymmärrettävyydessä voi myös olla puutteita.

Saavutettavuuspuutteet pyritään korjaamaan aina sitä mukaa, kun ne huomataan tai saamme palautetta saavutettavuudesta.

Ei -saavutettava sisältö

Karelia-ammattikorkeakoulun esitteet ja julkaisut Issuu-palvelussa eivät välttämättä täytä saavutettavuusvaatimuksia, koska nykyinen julkaisukanava Issuu ei mahdollista saavutettavuutta. Seuraamme tilannetta sekä taitto-ohjelmien ja julkaisualustojen kehittymistä.

Karelia.fi -sivusto voi sisältää myös kolmannen osapuolen sovelluksia ja sivustoja. Näistä saatu saavutettavuuspalaute toimitetaan kyseisten kolmansien osapuolten sivustojen saavutettavuudesta vastaaville.

Palautetta saavutettavuudesta

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta Karelia.fi -sivuston saavutettavuudesta, lähetä sähköpostia osoitteella [email protected]. Lisääthän viestiisi linkin sivulle, josta sinulla on kysyttävää tai palautetta.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
[email protected]
puhelinnumero vaihde 0295 016 000