Ammat­ti­kor­kea­kou­luista vuonna 2015 valmis­tu­nei­den uraseu­ran­ta­ky­sely käynnistynyt

Ammat­ti­kor­kea­kou­luista vuonna 2015 valmis­tu­nei­den uraseu­ran­ta­ky­sely on käyn­nis­ty­nyt. Ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen valta­kun­nal­li­sella uraseu­ran­ta­ky­se­lyllä kootaan tietoa työl­lis­ty­mi­sestä, työurasta sekä tyyty­väi­syy­destä työuraan ja tutkin­toon. Kyselyn saavat kaikki viisi vuotta sitten ammat­ti­kor­kea­kou­luo­pin­tonsa päät­tä­neet, eli vuonna 2015 valmistuneet.

Uraseu­ran­ta­ky­sely kerää tietoa tutkin­non suorit­ta­nei­den työl­lis­ty­mi­sestä, urapo­luista ja työssä tarvit­ta­vasta osaa­mi­sesta. Tiedot ovat tärkeitä koulu­tuk­seen hakeu­tu­ville ja opis­ke­li­joille, jotka miet­ti­vät omia opin­to­jaan ja tule­vai­suu­den urasuun­ni­tel­mi­aan. Tulok­set antavat tietoa työelä­män muutok­sesta opetuk­sen ja jatku­van oppi­mi­sen palve­lu­jen kehit­tä­mi­seen. Lisäksi opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riö käyttää tietoja ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen rahoi­tuk­sen jakamisessa.

Viime vuonna toteu­te­tun Uraseu­ran­ta­ky­se­lyn perus­teella tiede­tään, että 82% ammat­ti­kor­kea­kou­luista valmis­tu­neista oli vähin­tään­kin melko tyyty­väi­nen suorit­ta­maansa tutkin­toon. Tyyty­väi­syys tutkin­toon on yhtey­dessä siihen, miten hyvin vastaaja pystyy hyödyn­tä­mään AMK:ssa hank­ki­maansa osaa­mista nykyi­sessä työs­sään ja miten työ vastaa vaati­vuus­ta­sol­taan ammattikorkeakoulutusta.

Uraseu­ran­ta­ky­se­lyn kohde­ryh­mänä ovat viisi vuotta sitten ammat­ti­kor­kea­kou­lusta valmistuneet.

Uraseu­ran­ta­ky­sely on lähe­tetty tänä vuonna 15.10.2020 kaikille vuonna 2015 AMK- ja YAMK-tutkin­toi­hin valmis­tu­neille sähkö­pos­tilla ja tekstiviestillä.

Kyselyn tunnet­tuu­den kasvaessa valta­kun­nal­li­sen vastaus­pro­sen­tin toivo­taan nouse­van lähelle 40 prosent­tia. Edel­li­sessä kyse­lyssä vastaus­pro­sentti oli 34. Osa ammat­ti­kor­kea­kou­luista pääsi tähän tavoit­tee­seen jo viime kyse­ly­kier­rok­sella.  Ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen uraseu­ran­ta­ky­sely toteu­te­taan samaan aikaan yliopis­to­jen uraseu­ran­ta­ky­se­lyn kanssa.