Karelia halajaa tiiviim­pään yhteis­työ­hön alueen toimi­joi­den kanssa

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu toteut­taa syksyn aikana useita kump­pa­nuus­ta­paa­mi­sia yritys­ten ja eri toimi­joi­den kanssa. Kare­lialla on 80 avain­kump­pa­nia ja nämä on kutsuttu loka-marras­kuussa järjes­tet­tä­viin tapaa­mi­siin, joissa tavoit­teena on päästä aktii­vi­seen ja molem­pia hyödyt­tä­vään yhteistyöhön. 

Suun­ni­tel­mal­lista kump­pa­nuus­työtä Kare­liassa on tehty jo kymme­nen vuotta, mutta nyt toimin­taa kehi­te­tään vastaa­maan korkea­kou­lun ja yritys­ten tämän päivän tarpeita. 

– Vastaa­via tilai­suuk­sia emme ole aiemmin järjes­tä­neet ja nyt haetaan­kin uusia uria meidän ja yritys­ken­tän välille. Tarkoi­tus on edetä avoimin mielin ja katsoa mitä tällai­sesta kump­pa­nuu­desta syntyy. Toimia­loja ovat mm. paikal­li­set it-alan yrityk­set, energia- ja metsä­ala sekä sote-ala, kertoo palve­lu­lii­ke­toi­min­nan pääl­likkö Harri Mikko­nen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

– Yritys­ken­tän lisäksi etsimme kiin­nos­ta­via yhteis­työn paik­koja myös paikal­li­sen urhei­lusek­to­rin kanssa. Saimme aikai­sem­min hyviä koke­muk­sia kolmen joen­suu­lai­sen urhei­luseu­ran kanssa SeeMe –hank­keessa. Tästä innos­tu­neena järjes­tämme yhteis­työssä Pohjois-Karja­lan Liikunta Ry:n kanssa tapaa­mi­sen, jonne kutsu­taan kaikki aiheesta kiin­nos­tu­neet pohjois­kar­ja­lai­set urhei­luseu­rat. Yhtei­sen pöydän äärellä voimme moni­puo­li­sesti miettiä yhteis­työn mahdol­li­suuk­sia seuro­jen ja Kare­lian kesken. 

Kare­lialla on vahvaa urhei­li­joi­den testaus­osaa­mista ja siihen liit­ty­viä hank­keita. Tapaa­mi­sissa mieti­tään myös Kare­lian hanke­toi­min­nan koke­muk­sen hyödyt­tä­mistä seuratoiminnassa.