Karelia tarjoaa tapah­tu­ma­tuot­ta­mi­sen koulu­tuk­sen pohjois­kar­ja­lai­sille toimijoille

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun Smart Event Mana­gers -hanke tarjoaa uuden tapah­tu­ma­tuot­ta­mi­sen koulu­tuk­sen pohjois­kar­ja­lai­sille tapah­tu­mien teki­jöille. Hank­keessa pilo­toi­tava maksu­ton koulu­tus­ko­ko­nai­suus kokoaa yhteen asian­tun­ti­jat monelta saralta. Marras­kuussa alkava koulu­tus vastaa työelä­män kysyn­tään ja tekee laaja-alai­sesti yhteis­työtä Kare­lian eri koulu­tus­ten, valta­kun­nal­lis­ten etujär­jes­tö­jen, TE-toimis­ton sekä maakun­nan teki­jöi­den kanssa.. 

–   Koro­na­pan­de­mian vaiku­tus tapah­tuma-alaan on ollut erityi­sen raju ja edes­sämme on uusi normaali. Maail­man­laa­jui­nen epide­mia ei ole ainut asia, joka on vaikut­ta­nut tapah­tu­ma­jär­jes­tä­mi­seen. Lain­sää­däntö ja tapah­tu­ma­tur­val­li­suus vaati­vat yhä tiukem­pia toimia järjes­tä­jiltä. Digi­ta­li­saa­tio luo uusia mahdol­li­suuk­sia tuotan­non joka osa-alueella, suun­nit­te­lusta asiak­kaan koke­muk­seen. Alka­vassa koulu­tuk­sessa suun­taamme katseemme tule­vai­suu­teen, kertoo hank­keen projek­ti­pääl­likkö Kata­riina Peltonen.

Smart Event Mana­gers -koulu­tus koostuu viidestä koko­nai­suu­desta. Osal­lis­tuja voi suorit­taa koko­nai­suuk­sista kaikki tai ilmoit­tau­tua vain niille, jotka tarjoa­vat itselle uutta tietoa.

– Koulu­tus alkaa tapah­tu­ma­jär­jes­tä­mi­sen perus­teista ja huipen­tuu tekno­lo­gia­ko­kei­lui­hin, jotka tullaan toteut­ta­maan Pohjois-Karja­lan alueen tapah­tu­missa. Suurin osa kurs­sien toteu­tuk­sista tulee verk­koon, jotta ne voidaan suorit­taa ajasta ja paikasta riip­pu­matta osal­lis­tu­jan omaan tahtiin, jatkaa Peltonen.

Koulut­ta­jina toimi­vat sekä Kare­lian henki­lö­kunta että tapah­tu­ma­ken­tällä toimi­vat asian­tun­ti­jat. Kurs­sien lisäksi osal­lis­tu­jien on mahdol­lista verkos­toi­tua tapaa­mis­ten, webi­naa­rin ja sähköi­sen alustan avulla. Smart Event Mana­gers –hanke kestää kaksi vuotta, jonka jälkeen pilo­toitu koulu­tus­ko­ko­nai­suus tulee olemaan osa Kare­lian avoimen AMK:n tarjontaa.

Lisä­tie­toja: projek­ti­pääl­likkö Kata­riina Pelto­nen, puh. 050 599 9892