Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun opis­ke­li­jat menes­tyi­vät siltasuunnittelukilpailussa

Suomen metsä­kes­kus ja Suomen Tieyh­dis­tys järjes­ti­vät keväällä valta­kun­nal­li­sen kilpai­lun, jolla pyri­tään lisää­mään puun­käyt­töä yksi­tyis­tei­den silta­rat­kai­suissa. Kilpai­luun osal­lis­tu­neista 11 suun­ni­tel­masta ykkös­si­jaille nousi Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun opis­ke­li­joi­den silta­suun­ni­telma, jonka teke­mi­sestä vasta­si­vat Kare­lian opis­ke­li­jat Heli Rautiai­nen, Nico Räty ja Pasi Muukkonen.

Arto Haara­sen ohjaa­man ryhmän Karelia-nimi­sessä sillassa on kanta­vana raken­teena CLT-levystä ja liima­puu­pal­keista valmis­tet­tava laatta. Tuoma­ris­ton mielestä työssä yhdis­tyi­vät parhai­ten käyt­tö­tar­koi­tus, kanta­vuus ja pieni hiilijalanjälki.

Järjes­tä­jien mukaan kilpai­lu­töi­den taso oli yllät­tä­vän korkea, sillä puusil­toi­hin liit­ty­vää koulu­tusta tai yritys­toi­min­taa on Suomessa vähän. Tuoma­ris­ton puheen­joh­taja Timo Pisto Suomen Metsä­kes­kuk­sesta arvioi, että useilla kilpai­lu­töillä on mahdol­li­suus päätyä silta­tuot­teiksi jatko­ke­hi­tyk­sen jälkeen.