Missiona nais­yrit­tä­jyy­den edis­tä­mi­nen ja vahvis­ta­mi­nen kansainvälisesti

Pois­muut­toa harvaa­na­su­tuilta alueilta voidaan vähen­tää edis­tä­mällä naisten itsensä työl­lis­tä­mistä ja yrit­tä­jyyttä. Aluei­den elin­voi­mai­suu­den ja tasa-arvon kannalta on tärkeää pitää myös maaseu­tu­mai­set alueet asut­tuina ja kaven­taa kehi­ty­se­roja eri aluei­den välillä. Kulu­neen kahden vuoden aikana koepon­nis­te­tut vertais­men­to­roin­tioh­jelma sekä naisille suun­nattu liikei­dea­kil­pailu on havaittu hyviksi keinoiksi tukea nais­yrit­tä­jien kansain­vä­listä liike­toi­min­taa ja yhteis­työtä myös pande­mian aikana. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun ja Busi­ness Joen­suun toteut­tama W-Power -hanke on vuosina 2018-2021 etsinyt ratkai­su­kei­noja naisten yrit­tä­jyy­den tuke­mi­seen harvaan asutuilla seuduilla ympäri Pohjoi­sen Euroo­pan sekä tarjon­nut koulu­tusta yrit­tä­jyys­osaa­mi­sen kehit­tä­mi­seen. Suosio on ollut suurta ja hank­keen toimen­pi­tei­siin on osal­lis­tu­nut yli 500 yrit­tä­jää tai sellai­seksi haluavaa.

W-Power -hank­keen huipen­tava tapa­tu­ma­viikko polkais­taan käyn­tiin perin­tei­sellä semi­naa­ri­päi­vällä tiis­taina 28.9.2021 klo 13-16 paikan päällä Joen­suussa sekä verkossa yli rajojen. Pohjois-Karja­lan Yrit­tä­jien nais­yrit­tä­jä­ver­kosto Bisnes­lei­dit järjes­tää semi­naa­rin jälkeen verkos­toi­tu­mis- ja cock­tail­ti­lai­suu­den klo 16-17.30 live-osal­lis­tu­jille Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun Tikka­rinne-kampuk­sella (A-talon audi­to­rio, Tikka­rinne 9, 80200 Joensuu). Semi­naa­ri­vii­kon kieli on englanti.

Hybri­di­ta­pah­tu­man puhu­jina ovat 28.9. klo 13-16

  • Nyhtö­kau­ran kehit­täjä Maija Itkonen, Gold&Green Foods Ltd.
  • Bisne­sen­keli Kim Väisä­nen, Evli Growth Partners
  • Maakun­ta­joh­taja Markus Hirvo­nen, Pohjois-Karja­lan maakuntaliitto
  • Presi­dent Cheryl Miller Van Dÿck, Women Entrepre­neurs­hip Plat­form (WEP)
  • Senior Inno­va­tion Advisor Marthe Haugland, Nordic Innovation

Maija Itkonen osal­lis­tuu semi­naa­riin paikan päällä Joen­suussa. Koro­na­ti­lan­teen pahen­tuessa tilai­suus järjes­te­tään vain verk­ko­ta­pah­tu­mana. Tapah­tu­ma­vii­kon tarkempi ohjelma: https://w-power.interreg-npa.eu/news/show/the-final-seminar-week-will-run-from-tuesday-28th-to-thursday-30th-september-2021/

W-Power -hanke on rahoi­tettu EU:n Pohjoi­sen Peri­fe­rian ja Arktik­sen 2014-2020 -ohjel­masta ja siinä on mukana toteu­tus­kump­pa­neita Suomesta (Pohjois-Karjala ja Lappi), Ruot­sista, Islan­nista, Irlan­nista, Skot­lan­nista ja Shet­lan­nista. Pohjois-Karja­lassa toteut­ta­jia ovat Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ja Busi­ness Joensuu sekä yhteis­työ­kump­pa­nina Pohjois-Karja­lan Yrit­tä­jät ry /Bisnesleidit. Suomesta toteut­ta­ja­jou­kossa on lisäksi Lapin ammattikorkeakoulu.