W-Power-hank­keen menes­tys­ta­ri­noita podcast-muodossa

Nais­yrit­tä­jille on tarjottu mahdol­li­suus kehit­tää yrit­tä­jyys­osaa­mis­taan, verkos­toi­tua ja luoda kansain­vä­li­siä kontak­teja EU:n Pohjoi­sen peri­fe­rian ja arktik­sen ohjel­masta rahoi­te­tun W-Power-hank­keen tuella. Kolmen vuoden aikana yli 400 naista on osal­lis­tu­nut hank­keen toimen­pi­tei­siin kahdek­salla eri alueella Pohjois-Euroo­passa ja Kanadassa.

W-Power-podcas­tit sopivat kuun­nel­ta­vaksi kaik­kialla maail­massa ja toivomme niiden tavoit­ta­van erityi­sesti yrit­tä­jyy­destä kiin­nos­tu­neita naisia, yritys­neu­vo­jia, kehi­tys­yh­tiöitä ja oppi­lai­tok­sia. Podcast-kausilla 1-2 esitel­lään nais­yrit­tä­jiä, jotka ovat voit­ta­neet syrjäi­sen sijain­tinsa aset­ta­mat haas­teet ja perus­ta­neet menes­ty­viä pieny­ri­tyk­siä. Kaikki haas­ta­tel­luista ovat saaneet tavalla tai toisella tukea W-Power -hank­keen toimenpiteistä.

Tuoreim­man eli kolman­nen podcast-sarjan  ”The Success Stories from W-Power -project” neljässä jaksossa kuul­laan nais­yrit­tä­jiä Suomesta, Ruot­sista, Shet­lan­nista ja Skot­lan­nista. Lisäksi hanke­kump­pa­nit jakavat koke­muk­si­aan hank­keen aikana tehdyistä kokei­luista kuten vertais­men­to­roin­nista, suku­puo­li­sen­si­tii­vi­sestä yritys­neu­von­nasta sekä naisille suun­na­tuista liikeideakilpailuista.

Kansain­vä­listä W-Power-hanketta koor­di­noi Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ja Pohjois-Karja­lassa kump­pa­nina toimii Busi­ness Joensuu sekä liitän­näis­kump­pa­nina nais­yrit­tä­jien Bisnes­lei­dit-ryhmä. Pohjois-Suomessa hanketta toteut­taa Lapin ammat­ti­kor­kea­koulu. Muita hank­keessa mukana olleita alueita ovat Pohjois-Ruotsi, Islanti, Skot­lanti, Shet­lan­din­saa­ret ja Irlan­nin länsi­ran­nikko sekä Euroo­pan ulko­puo­lelta New Brunswick Kanadasta.

Lisä­tie­dot:

Helena Puhakka-Tarvai­nen, projek­ti­pääl­likkö, Karelia-ammattikorkeakoulu

+358 50 430 2418, helena.puhakka-tarvainen @ karelia.fi