13 henkilöä seisoo tiiliseinän edessä

Podcast: Miten työelämän asiantuntijatehtäviin valmentava koulutus on muuttanut maahanmuuttajien elämää

Elämä KAVAn jälkeen – Näin hanke muuttaa maahanmuuttajien elämää Suomessa -podcastissa keskustellaan maahanmuuttajien elämästä Suomessa: työnhausta, heidän kohtaamistaan vaikeuksista sekä avusta, jota he tarvitsevat vieraassa maassa. Monilla maahanmuuttajilla on kotimaasta hankittua korkeakoulutusta ja työkokemusta, mutta vaikeuksia löytää työtä Suomesta.

KAVA – työelämän asiantuntijatehtäviin valmentava koulutus kansainvälisille osaajille on toteutettu Karelia- ja Savonia-ammattikorkeakoulujen ja Itä-Suomen yliopiston yhteisessä MOKOMA-hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on ollut edistää korkeasti koulutettujen maahanmuuttaneiden työllistymismahdollisuuksia koulutusta vastaaviin tehtäviin. Hankkeen aikana kehitetty ja pilotoitu monipaikkainen valmentava koulutus vahvistaa osallistujien työelämän suomen kielen osaamista, yleisiä työelämä- ja urataitoja sekä työelämäverkostoja Suomessa.

Vuonna 2021 KAVA-koulutuksesta valmistui 15 henkilöä. Tänä vuonna koulutuksesta valmistuu 10 henkilöä lisää. Tässä podcastissa MOKOMA-hankkeen koordinaattori, toimittaja ja itsekin maahanmuuttaja Anna Jarovaja keskustelee viime vuoden KAVA-koulutuksen osallistujien kanssa ja kysyy mitä he tekevät valmistumisen jälkeen, ja miten KAVA-koulutus on vaikuttanut heidän elämäänsä.

Kuuntele podcast tästä:

Podcasti toteutus: Anna Jarovaja, MOKOMA-hankkeen projektikoordinaattori, Karelia-ammattikorkeakoulu

Artikkelikuva: KAVA-koulutuksen osallistujat ja opettajat Joensuussa 2022. Kuva: Anna Jarovaja.