Kare­lian moni­muo­to­kou­lu­tuk­set veto­voi­mai­sia syksyn yhteishaussa

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­luun haki yhteensä 950 hakijaa eilen päät­ty­neessä korkea­kou­lu­jen syksyn yhteis­haussa. Kare­lian haku­tu­los­ten kärkeen nousi­vat selkeästi moni­muo­to­kou­lu­tuk­set, joissa opetus on usein sekä lähio­pe­tusta että verkko-opis­ke­lua. Kare­lian valitsi ensi­si­jai­seksi haku­koh­teek­seen 320 hakijaa.

Yksit­täi­sistä koulu­tuk­sista veto­voi­mai­sim­pia olivat tänäkin vuonna sosio­nomi- ja fysio­te­ra­peut­ti­kou­lu­tuk­set. Haki­joista noin kolmas­osa oli Pohjois-Karja­lasta, minkä jälkeen eniten haki­joita oli Uudel­ta­maalta, Pohjois-Savosta ja Pirkanmaalta.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa oli haussa viisi sosi­aali- ja tervey­sa­lan AMK-tutkin­toon johta­vaa koulu­tusta, jotka toteu­te­taan päivä- tai moni­muoto-opin­toina: gero­no­min, tervey­den­hoi­ta­jan, sosio­no­min, sairaan­hoi­ta­jan sekä fysio­te­ra­peu­tin koulu­tuk­set. Lisäksi Kare­liassa oli haussa uusi Älykäs tuotanto -koulu­tus, jossa suori­te­taan verkko-opin­toina teknii­kan alan ylempi ammattikorkeakoulututkinto.

Opis­ke­li­joita vali­taan koulu­tuk­siin useam­malla eri valin­ta­ta­valla, joista ylei­sim­mät ovat todis­tus­va­linta sekä loka-marras­kuun vaih­teessa järjes­tet­tävä AMK-valin­ta­koe. Älykäs tuotanto -koulu­tuk­seen on oma valin­ta­koe, joka sisäl­tää ennak­ko­teh­tä­vän sekä videoi­dun itsehaastattelun.

Opis­ke­li­ja­va­lin­to­jen tulok­set julkais­taan viimeis­tään 24.11.2023. Opinnot alkavat tammi­kuussa 2024.