Syksyn yhteis­haku alkaa 4.9. – Kare­liassa haussa uusi Älykäs tuotanto -koulutus

Korkea­kou­lu­jen syksyn yhteis­haku alkaa maanan­taina 4.9. ja jatkuu 14.9.2023 saakka.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa on haussa viisi sosi­aali- ja tervey­sa­lan AMK-tutkin­toon johta­vaa koulu­tusta, jotka toteu­te­taan päivä- tai moni­muoto-opin­toina: gero­no­min, tervey­den­hoi­ta­jan, sosio­no­min, sairaan­hoi­ta­jan sekä fysio­te­ra­peu­tin koulutukset.

Kare­liassa on ensim­mäistä kertaa haussa Älykäs tuotanto -koulu­tus, jossa suori­te­taan verkko-opin­toina teknii­kan alan ylempi ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kinto. Koulu­tuk­seen voivat hakea henki­löt, jotka ovat suorit­ta­neet Insi­nööri (AMK), Raken­nusark­ki­tehti (AMK) tai muun sovel­tu­van koti­mai­sen tai ulko­mailla suori­te­tun teknii­kan alan korkeakoulututkinnon.

– Tuotan­to­pro­ses­sien tehos­ta­mi­nen on tekno­lo­giay­ri­tys­ten kannat­ta­vuu­den ja kilpai­lu­ky­vyn kannalta keskei­nen kehit­tä­mis­kohde nyt ja tule­vai­suu­dessa. Älyk­kään tuotan­non koulu­tuk­sesta valmis­tut tuotan­to­pro­ses­sien kehit­tä­mi­sen osaa­jaksi, jolla on valmiu­det ja kyky ottaa vastuu laajem­mista koko­nai­suuk­sista tuotan­non tehos­ta­mi­sessa. Vahvis­tat oman asian­tun­ti­juusa­lu­eesi tieto­pe­rus­taa, opit ymmär­tä­mään kehit­tä­mis­pro­ses­sei­hin liit­ty­viä ilmiöitä sekä suhteut­ta­maan omaa toimin­taasi niihin, kertoo yliopet­taja Kari Mönkkönen.

Opin­noissa pereh­dy­tään sovel­ta­vaan auto­maa­tioon, robo­tiik­kaan ja tuotan­non johta­mi­seen teol­li­suu­den kehit­tä­mi­sen välineinä.

Kaik­kiin koulu­tuk­siin haetaan Opin­to­po­lussa osoit­teessa opintopolku.fi. Opis­ke­li­joita vali­taan koulu­tuk­siin useam­malla eri valin­ta­ta­valla, joista ylei­sim­mät ovat todis­tus­va­linta sekä loka-marras­kuun vaih­teessa järjes­tet­tävä AMK-valin­ta­koe. Älykäs tuotanto -koulu­tuk­seen on oma valin­ta­koe, joka sisäl­tää ennak­ko­teh­tä­vän sekä videoi­dun itsehaastattelun.

Opis­ke­li­ja­va­lin­to­jen tulok­set julkais­taan viimeis­tään 24.11.2023. Opinnot alkavat tammi­kuussa 2024.