Kare­liassa pala­taan syksyllä kampuk­sille korona-rajoi­tuk­set huomioiden

Kare­liassa pala­taan syksyllä kampuk­sille korona-rajoi­tuk­set huomioiden

Poik­keuk­sel­li­sen kevään jälkeen Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa valmis­tau­du­taan vaiheit­tain uuteen normaa­liin siir­ty­mi­seen. Opetus käyn­nis­tyy syksyllä 2020 aiemmin sovit­tu­jen aika­tau­lu­jen mukai­sesti niin, että syys­lu­ku­kausi käyn­nis­tyy uusilla opis­ke­li­joilla elokuun viimei­sellä viikolla ja jatka­vat aloit­ta­vat opin­tonsa pääsään­töi­sesti syys­kuun alussa. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa pyri­tään palaa­maan kampuk­sille ja normaa­liin toimin­ta­ta­paan kaikilta niiltä osin kuin se on mahdollista.

–  Pyrimme palaa­maan mahdol­li­sim­man pitkälle normaa­liin toimin­ta­ta­paan, mutta olemme varau­tu­neet korona-epide­mian mahdol­li­sesti aiheut­ta­mien rajoi­tus­ten jatku­mi­seen syksyllä 2020. Tämä voi tarkoit­taa opis­ke­li­ja­ryh­mien koon rajoit­ta­mista opetus­ti­loissa, opetus­ryh­mien jaka­mista, osan lähio­pe­tuk­sesta muut­ta­mista etäopin­noiksi ja lähio­pin­to­jen jaka­mista klo 8-18 välille, kertoo rehtori Petri Raivo.

Korona-epide­mian takia kansain­vä­listä liik­ku­vuutta on rajoi­tettu voimak­kaasti. Tämän johdosta aloit­ta­vat englan­nin­kie­li­set tutkinto-ohjel­mat (Inter­na­tio­nal Busi­ness ja Industrial Mana­ge­ment) aloi­te­taan etäopin­tona. Myös­kään kansain­vä­listä opis­ke­li­ja­vaih­toa ei toteu­teta syys­lu­ku­kau­den aikana saapu­vien tai lähte­vien opis­ke­li­joi­den osalta.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa seura­taan aktii­vi­sesti koro­na­vi­rus­ti­lan­netta ja nouda­te­taan viran­omais­ten ohjeita. Korona-epide­mian mahdol­li­set toimin­nan rajoi­tuk­set tarken­tu­vat kansal­lis­ten linjaus­ten ja ohjeis­tus­ten päivi­tyk­sen myötä kesän aikana. Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu tiedot­taa viimeis­tään elokuussa mahdol­lis­ten rajoi­tus­ten vaiku­tuk­sista koulu­tuk­sen toteutukseen