Kokoelmat ja tilat

Kirjasto sijaitsee Karelia-amk:n Tikkarinteen kampuksella, Tikkarinne 9:ssä. Asiakaspalvelumme on kirjaston alakerrassa, sisäänkäynti kirjastoon löytyy Ravintola Solinan vierestä.

Kirjaston kokoelmat Karelia-Finnassa

Karelian kirjaston verkkoaineistot ja tiedot painetusta kokoelmasta löydät verkkokirjastostamme Karelia-Finnasta. Sieltä voit tarkistaa esimerkiksi painetun kirjan lainatilanteen tai sijainnin kirjastossa. Lainattavat kokoelmat ovat kirjaston alakerrassa, samoin lainaus- ja palautusautomaatit.

Karelia-Finnassa pääset käyttämään oman alasi koti- ja ulkomaisia tietokantoja, e‑kirjoja, verkkolehtiä, sanakirjoja ja hakuteoksia. Aineistojen käyttöoikeus on ammattikorkeakoulun henkilökunnalla ja opiskelijoilla. Etäkäyttäjänä kirjaudu Finnaan Karelian verkkotunnuksillasi. Kirjaston tiloissa Karelian ulkopuolisilla asiakkailla on verkkoaineistojen paikalliskäyttöoikeus.

Karelian opinnäytetyöt ovat luettavissa Theseuksessa. Vanhempien opinnäytetöiden tiedot löytyvät pääsääntöisesti Finnasta ja ne ovat lainattavissa kirjastosta.

E‑kirjat

Kirjasto hankkii e‑kirjoja Karelian opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. E‑kirjoja hankitaan eri palveluntarjoajilta kirjapaketteina tai yksittäisinä kirjoina. Siksi niiden käyttöoikeudet, käyttötavat, laina-ajat, yhtäaikaisten käyttäjien määrä, tulostusmahdollisuudet ja vaaditut lukuohjelmat vaihtelevat. Lisätietoja ja käyttöohjeet löydät palveluntarjoajien omilta sivuilta.

Ota yhteyttä kirjastoon e‑kirjoihin liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. Voit myös ehdottaa e‑kirjaa hankittavaksi.

Löydä e‑kirjat

E‑kirjat löydät Karelia-Finnasta. Etäkäyttö on mahdollista Karelian verkkotunnuksilla. Osa e‑kirjoista löytyy Finnasta kirjan nimellä tai aiheella hakiessa ja hakutuloksissa on suora linkki e‑kirjaan. Suurin osa e‑kirjoista sisältyy johonkin tietokantaan ja löydät kirjat tietokannasta. Kirjoita Finnan hakuun tietokannan nimi (esim. Oppiportti), klikkaa ’tietokannan käyttöliittymä’, ja hae kirjoja tietokannan sisällöstä.

Lista e‑kirjatietokannoista löytyy Finnan etusivulta kohdasta Selailunäkymät > E‑kirjatietokannat. Klikkaamalla tietokannan nimeä näet tietokannan esittelyn ja klikkaamalla ’tietokannan käyttöliittymä’, pääset tietokantaan.

E‑kirjojen saatavuudesta kirjaston kautta

  • etenkin suomenkielisiä kurssikirjoja on rajallisesti tarjolla kirjastoille
  • joskus e‑kirjaa myydään vain suoraan kuluttuja-asiakkaille (yksityishenkilöille) eikä lainkaan kirjastoille
  • kustantajat myös rajoittavat uusimman painoksen saatavuutta ja usein vain kurssikirjan vanhemmat painokset ovat saatavina e‑kirjana.

E‑aineistojen käyttöehdot

Kirjaston e‑aineistojen käyttöoikeudet määritellään lisenssisopimuksissa. Yleensä käyttö on sallittua vain opetus‑, opiskelu- ja tutkimustarkoitukseen sekä yksityiskäyttöön. Mitään Karelian e‑aineistoa ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. E‑aineistojen yksityiskohtaiset käyttöehdot (linkki avautuu uuteen välilehteen). Sallittu ja kielletty käyttö löytyy kunkin aineiston nimen kohdalta.

Opiskelutilat kirjastossa

Atk-luokka E241 kirjaston 2. kerroksessa on käytettävissä, jos luokassa ei ole opetusta.

Ryhmätyöhuoneet opiskelijoille: kirjaston 2. kerroksessa on kolme ryhmätyöhuonetta E243, E244 ja E245. Ryhmätyöhuoneita voi varata netissä http://web.karelia.fi/kirjastontilavaraus/Peru varauksesi, jos et pääse paikalle.

Hiljaisen työskentelyn tilassa kirjaston 1. kerroksessa on muutama tietokone. Lisäksi tilassa on työpisteitä, joilla voit käyttää omaa läppäriä tai opiskella ilman konetta. Tila on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn, ei ryhmätöihin.

Kirjaston 2. kerroksesta löytyvät kurssikirjojen käsikirjastokappaleet, joita voi lukea kirjaston tiloissa. Käsikirjastokappaleita ei lainata, eikä niitä saa viedä kirjaston ulkopuolelle.

Kirjaston tiloissa toimii langaton verkko, joten voit työskennellä myös omalla laitteellasi. Kirjaudu Eduroam-verkkoon (ohje löytyy tästä ja se avautuu uuteen selaimen välilehteen).