Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa haussa väljästi asutuille alueille suun­nattu sairaanhoitajakoulutus

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa käyn­nis­tyy jo toisen kerran Inno­va­tive Nurse -sairaan­hoi­ta­ja­kou­lu­tus, joka toteu­te­taan moni­muo­to­to­teu­tuk­sena, pääsään­töi­sesti Tikka­rinne-kampuk­sen ulko­puo­lella. Suuri osa opin­noista on itse­näistä opis­ke­lua sekä ohjat­tua etäopis­ke­lua. Opin­noissa hyödyn­ne­tään työn opin­nol­lis­ta­mista. Opin­toja on mahdol­lista suorit­taa osit­tain työn ohessa.

–  Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta valmis­tu­vien sairaan­hoi­ta­jien työl­lis­ty­mis­nä­ky­mät ovat erit­täin hyvät ja moni­puo­li­set. Inno­va­tive Nurse -sairaan­hoi­ta­ja­kou­lu­tuk­sessa keski­ty­tään väljästi asutuilla alueilla toimi­vien sairaan­hoi­ta­jien työn erityis­haas­tei­siin. Se on tarkoi­tettu erityi­sesti henki­löille, joka asuvat tai halua­vat työs­ken­nellä Pohjois-Karja­lan väljästi asutuilla alueilla, kertoo koulu­tus­pääl­likkö Henna Myller.

Sairaan­hoi­ta­jao­pin­noissa opis­kel­laan moni­puo­li­sen tieto­pe­rus­tan lisäksi ihmis­suh­de­tai­toja, orga­ni­sointi- ja ongel­man­rat­kai­su­tai­toja sekä erilais­ten hoito­ti­lan­tei­den hallintaa.

–  Väljästi asutuilla alueilla sairaan­hoi­ta­jan osaa­mi­sessa koros­tu­vat digi­taa­li­suus, uudet palve­lu­ket­jut, kotiin vietä­vät ja liik­ku­vat palve­lut, laaja-alainen ja koko­nais­val­tai­nen hoidon tarpeen arviointi ja hoito, moniam­ma­til­li­nen yhteis­työ sosi­aali- ja tervey­sa­lan muiden kump­pa­nei­den kansa, yrit­tä­jyys, itse­näi­nen päätök­sen­teko ja suoriu­tu­mi­nen työssä, jatkaa Myller.

Koulu­tuk­seen haetaan opintopolku.fi –palve­lussa 11. – 29.1.2021. Koulu­tus alkaa 12.4.2021. Koulu­tus on saanut opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riön valtio­na­vus­tuk­sen. Koulu­tus toteu­te­taan sovel­tu­vin osin yhteis­työssä Kajaa­nin ja Lapin ammat­ti­kor­kea­kou­lun kanssa.

Lisä­tie­toja koulu­tuk­sesta: lehtori Riitta Muhonen, puh. 050 441 1511 sekä osoit­teessa www.karelia.fi/innovativenurse2