Avoimen väylän erillishaku

Haku avoimen amk:n opinnoilla

Voit hakea avoimen väylän erillishaussa Karelian tutkinto-opiskelijaksi, mikäli saat avoimen amk:n opintopisteet suoritettua kuluvan lukukauden loppuun mennessä. Vaadittavat opintopistemäärät ovat

  • 55 opintopistettä amk-opintoja tai
  • 20 opintopistettä yamk-opintoja.

Aiemmin suoritettujen avoimen ammattikorkeakoulun opintojen tulee olla haettavaan koulutukseen ja opetussuunnitelmaan soveltuvia opintoja. 

Toisen asteen tutkinnon yhteydessä suoritetut 30 opintopisteen väyläopinnot, haettavan tutkinnon ensimmäisen lukukauden opinnot Karelia-ammattikorkeakoulussa, antavat hakukelpoisuuden hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa. Hakukelpoisuuden tuottavat opinnot voivat sisältää enintään 5 op valmentavia kieli- ja matematiikan opintoja tai muita Karelian hyväksymiä opintoja. Toisen asteen tutkinnon tulee olla valmis syksyn haussa 31.12. mennessä ja kevään haussa 31.7. mennessä.

Syksyn haussa voit kerryttää opintopisteitä 31.12. saakka ja kevään haussa 31.7. saakka. Opintopisteiden tulee olla kirjattuina määräaikaan mennessä opintorekisteriisi. Jos sinulla ei ole tällä hetkellä suorituksia tarpeeksi, mahdollinen valinta tehdään ehdollisena. Hakijapalvelut tarkistaa 31.12. mennessä suorituksesi. Jos niitä on tuolloin vaadittava määrä, ehdollisuus muuttuu sitovaksi. Tästä sinulle lähetetään sähköpostilla vahvistus. 

Numerolla arvioitujen opintosuoritusten keskiarvon tulee olla vähintään kaksi (2).

Sosiaali- ja terveysalalle haettaessa terveydentilasi ja toimintakykysi tulee olla sellainen, että kykenet opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin ja harjoitteluun. Lue lisää.

Ylempään amk-tutkintoon haettaessa sinulla tulee olla koulutukseen soveltuva korkeakoulututkinto sekä vähintään kahden vuoden työkokemus korkeakoulututkinnon jälkeen. Työkokemukseksi hyväksytään myös 90-luvun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen hankittu työkokemus. Osassa hakukohteita hyväksytään myös opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto pohjakoulutukseksi. Tarkista kelpoisuutesi täältä tai ole tarvittaessa yhteydessä hakijapalveluihin. Työkokemusta voit laskea syksyn haussa 31.12. saakka ja kevään haussa 31.7. saakka.

Joissakin koulutuksissa voi olla tarkennettuja valintaperusteita. Tutustu hakukohteesi valintaperusteisiin Opintopolussa. Avoimen väylän kautta saatu opiskeluoikeus kuuluu yhden korkeakoulupaikan säännöksen piiriin. Voit ottaa samana lukukautena alkavasta tutkintoon johtavasta koulutuksesta vastaan vain yhden opiskelupaikan.

Hakuajat

Syksyn hakuaika on 16.11. — 30.11.2020 klo 15.00.
Kevään hakuaika on 16.5. – 30.5.2021 klo 15.00.

Hakukohteet

Täytä hakemus Opintopolussa. Lataa tarvittavat liitteet hakulomakkeelle. Linkit hakukohteisiin löydät alta. 

Hakukohteet AMK-tutkinnot

Hakukohteet YAMK-tutkinnot

Näin otat paikan vastaan korkeakoulujen erillishauista.

Yhden opiskelupaikan säännös koskee avoimen väylän hakua. Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Lisätietoa

Otettuasi opiskelupaikan vastaan erillishausta, et ole enää ensikertalainen.
                                                                            

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes haussa ilmoitetut tiedot on tarkistettu sekä hakija on saavuttanut vaadittavan opintopistekertymän määräaikana.

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan joulukuussa. 

Lisätiedot

hakijapalvelut@karelia.fi
Karelia-amk
Hakijapalvelut
Tikkarinne 9, 80200 Joensuu