Tuettu työllistyminen ja työllistymispalvelujen kehittäminen ja johtaminen, 10 op

Tuettu työllistyminen on tutkitusti tehokas työtapa edistää pitkään työttömänä olleiden, osatyökykyisten ja erityisryhmien työllistymistä. Koulutuksessa saat valmiudet kehittää ja johtaa laadukkaita asiakaslähtöisiä työllistymispalveluita ja tukea valmennustyötä tekeviä työntekijöitä tuetun työllistämisen työtavassa ja tehtävissä.

Koulutus toteutetaan verkkoluentoina ja etäopetuksena pienryhmissä, sisältäen käytännönharjoituksia.

Kenelle?

Esihenkilöille, päälliköille ja muille vastaaville, jotka työskentelevät työllistymistä tukevissa palveluissa julkisella sektorilla, järjestöissä, oppilaitoksissa ja yrityksissä.

Koulutusaika: 4.1.-22.5.2024.

Huom! Tutustu myös Tuetun työllistymisen 20 op -koulutukseen

Sisältö

1. Tuettu työllistyminen 5 op

Koulutuksen tavoitteena on yhteisen ymmärryksen luominen tuetun työllistymisen sisällöstä työllistymistä tukevien palveluiden tuottajien kanssa. Oppimisteemoja ovat: tuetun työllistymisen arvot ja periaatteet, laatukriteerit ja tuetun työllistymisen valmennusprosessin vaiheet.

6 oppituntia videoluentoja 4.1.2024 alkaen
3 x 3 oppituntia pienryhmäkeskusteluja:

  • 1. ryhmäkeskustelu ke 24.1.
  • 2. ryhmäkeskustelu ke 31.1.
  • 3. ryhmäkeskustelu ke 14.2.

Oman työn analysointia.

2. Työllistymispalveluiden johtaminen 5 op

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja saa valmiudet kehittää ja johtaa laadukkaita asiakaslähtöisiä työllistymispalveluita.  Oppimisteemoina ovat: palveluiden muotoilu asiakaslähtöisesti ja resurssitehokkaasti yhteistyössä valmennustyötä tekevien kanssa, palveluiden yhdenmukaistaminen, palveluiden laatukriteerien käyttöönotto ja seuranta sekä valmennustyötä tekevien työntekijöiden johtaminen.

2. Työllistymispalveluiden johtaminen
6 oppituntia luentoja 1.3.2024 alkaen
ja 3 x 3 oppituntiapienryhmäkeskusteluja:

  • 1. ryhmäkeskustelu 20.3.
  • 2. ryhmäkeskustelu 8.5.
  • 3. ryhmäkeskustelu 22.5.

Omaan työhön vietäviä harjoituksia ja niiden analysointia.

Kouluttajat

Sanna Saastamoinen, sanna.tuulikki.saastamoinen(at)gmail.com, p. 040 510 3940
Mari Nupponen, mari.nupponen(at)outlook.com, p. 0400 764 123

Kouluttajilla on yli 10 vuoden kokemus tuetun työllistymisen menetelmän kouluttamisesta ja työllistymispalveluiden kehittämisestä. 

Todistus

Osallistujat saavat todistuksen koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta. Hyväksytty suoritus edellyttää koulutuksen tietoperustan omaksumista, läsnäoloa pienryhmäkeskusteluissa sekä oppimistehtävien suorittamista. Koulutus vastaa
laajuudeltaan 10 opintopisteen laajuista opintosuoritusta.

Hinta

Kahden moduulin osallistujahinta 650 € + alv 24 % (860 €)
Voit halutessasi maksaa osallistujamaksun 1 – 2 erässä. Maksuerätoiveen voit ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

1 erä (erän suuruus 806 € sis. alv 24 %), eräpäivä 29.2.2024
2 erää (erän suuruus 2 x 403 € sis. alv 24 %), eräpäivä 24.5.2024

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen avautuu syksyllä 2023. Koulutuksen aloitukseen ja käytännön järjestelyihin liittyvät ohjeistukset lähetetään sähköpostitse ennen koulutuksen alkua.

Ilmoittaudu koulutukseen 21.12.2023 klo 16.00 mennessä.

Ilmoittautumisehdot

Osallistujat otetaan koulutukseen ilmoittautumisjärjestyksessä. Saat ilmoittautuessasi sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä yhteyshenkilöön. Karelia-ammattikorkeakoulu pidättää oikeuden ohjelmamuutoksiin ja koulutuksen peruuttamiseen, mikäli koulutusryhmää ei saada täyteen. Koulutuksen toteutumisesta tai peruutuksesta ilmoitetaan ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostilla.

Koulutus toteutetaan, mikäli määräaikaan mennessä on ilmoittautunut riittävä määrä osallistujia. Koulutusryhmän koko on enintään 36 osallistujaa. Koulutus toteutuu, mikäli osallistujia on saatu vähintään 9. Jos koulutusryhmä on ilmoittautuessa tullut täyteen, on mahdollista ilmoittautua jonotuslistalle. Koulutukseen otetaan jonotuslistalta osallistujia, mikäli ryhmään vapautuu paikkoja.

Peruutusehdot:

Peruutathan opiskelupaikkasi, jos et voi aloittaa koulutusta. Näin vapautat paikan seuraavalle ilmoittautujalle.
Osallistumisen voi peruuttaa viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tehdyt osallistumisen peruutuksista veloitamme 30 % koulutuksen hinnasta. Koulutuksen keskeyttäminen, aloittamatta jättäminen tai kielteinen päätös opintoihin haettuihin tukiin ei oikeuta maksupalautukseen. Sairauden vuoksi keskeytyneiden opintojen osalta mahdolliset maksunpalautukset käsitellään tapauskohtaisesti. Tarvittaessa, esim. esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa. Peruutukset ja osallistujan vaihdokset tulee tehdä sähköpostitse yhteyshenkilölle (lisätietoja-kohta).

Lisätietoja

Anne Prepula, palveluliiketoiminnan koordinaattori
anne.prepula(at)karelia.fi, p. 050 311 9167