Opintomaksut

Avoimessa ammattikorkeakoulussa on kaksi lukukautta: syksy (elokuu-joulukuu) ja kevät (tammikuu-heinäkuu). Opintomaksu lukukauden aikana muodostuu opintojen laajuuden mukaan seuraavasti:

1 op  10 euroa
2 op  20 euroa
3 op  30 euroa
:
12 op tai enemmän 120 euroa

Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksuton opiskelu

  • Työttömille ja lomautetuille opinnot ovat maksuttomia. Ohita maksuvaihe alennuskoodilla TYOTT21. Varaudu todistamaan maksuttomuuden peruste.
  • Lukiolaisille ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia ennalta sovituilla opintojaksoilla.
  • Myös Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ennalta sovitut opintojaksot ovat maksuttomia.
  • Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoille avoimen amk:n opintotarjonnassa olevat opinnot ovat maksuttomia. Ohita maksuvaihe alennuskoodilla ISAT21.
  • Karelia-amk:n alumneille avoimen amk:n opinnot ovat maksuttomia. Lisätietoja alumnien nettisivulta.
  • Karelian AMK- ja YAMK-tutkintokoulutuksista valmistuneet voivat opiskella kaksi vuotta valmistumisen jälkeen kaikkia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja maksutta. Ohita maksuvaihe alennuskoodilla VALMIS. 
  • Maahanmuuttajien valmentavan koulutuksen opiskelijat voivat opiskella kaikkia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja maksutta. Ohita maksuvaihe alennuskoodilla VALME21.

Jos ilmoittaudut useammalle opintojaksolle

Opintomaksu lukukauden aikana on enintään 120 euroa eli maksu kattaa kaikki opinnot lukukauden aikana. Jos ilmoittaudut useammalle opintojaksolle lukukauden aikana, toimi seuraavasti, jotta järjestelmä (Meerkado) huomioi 120 euron maksukaton.

1) Ilmoittautuessasi ensimmäiselle opintojaksolle saat sähköpostiisi omat rekisteröitymistunnukset. Rekisteröitymistunnukset lähetetään vain ensimmäisen ilmoittautumisen jälkeen. Jos olet unohtanut salasanasi, järjestelmä lähettää sinulle uuden salasanan pyydettäessä. 

2) Kirjaudu näillä tunnuksilla Meerkadoon (Tili > Kirjaudu) ennen ilmoittautumistasi seuraaville opintojaksoille.

Näin Meerkado huomioi kaikki ilmoittautumisesi. Jos kaikkien valitsemiesi opintojesi laajuus on yhteensä 12 op tai enemmän, opintomaksuksi muodostuu enintään 120 euroa.

Ilmoittautuminen opintojaksolle on sitova

Opintojen keskeyttäminen, aloittamatta jättäminen tai henkilön saama kielteinen päätös opintoihin haettuihin tukiin ei oikeuta maksun palautukseen tai laskuttamatta jättämiseen. Sairauden vuoksi keskeytyneiden opintojen osalta mahdolliset maksun palautukset käsitellään opiskelijan hakemuksesta (avoinamk@karelia.fi) tapauskohtaisesti.