Restonomi

Tutkinto: Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike: Restonomi (AMK)
Tutkinnon laajuus ja kesto: 
210 opintopistettä | 3,5 lukuvuotta
Aloituspaikat: 50 (AMK-valintakoe 35, Todistusvalinta 15: ylioppilastodistus 8, ammatillinen perustutkinto 7)
Opetusmuoto: Päivätoteutus. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti klo 8 — 18 välillä.
Koulutuspaikka: Wärtsilä-kampus

Hakuaika: 17.3. — 31.3.2021
Hakeminen > Valintaperusteet

opintopolku nappi uusi2

Opetussuunnitelma

Maailman arvostetuimpia matkailuoppaita julkaiseva Lonely Planet valitsi Suomen maailman kolmanneksi parhaaksi matkakohteeksi vuodelle 2017, ja muun muassa Aasiassa Suomi kiinnostaa koko ajan enemmän — mikä yksistään voi parhaassa tapauksessa tarkoittaa kymmenientuhansien turistien lisäystä joka vuosi. Näin ollen alalle tarvitaan kipeästi uusia tekijöitä.

Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistuneena restonomina olet matkailuliiketoiminnan ammattilainen, joka osaa tuotteistaa ja markkinoida erilaisia matkailupalveluita. Osaat suunnitella ja kehittää palveluliiketoimintaa ja ymmärrät kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

Valmistut meiltä matkailualan asiantuntija- ja esimiestehtäviin tai itsenäiseksi yrittäjäksi. Toimenkuvasi voi olla esimerkiksi markkinointiassistentti, ohjelmapalveluiden tuottaja, vuoropäällikkö, projektikoordinaattori, matkailuneuvoja tai kokous- ja kongressipäällikkö. Tutkinto antaa myös valmiudet pyrkiä ammatilliseen opettajakoulutukseen.

Opintojesi kantavina teemoina ovat matkailualan yrittäjyys ja yritystoiminta, laatu ja turvallisuus sekä kestävä kehitys. Opinnot koostuvat sekä lähi- että virtuaaliopinnoista, ja opiskelu tapahtuu kiinteässä yhteistyössä työelämän kanssa. Voit myös suorittaa osan opinnoistasi tai työharjoittelun ulkomailla.

Kareliassa opiskelet käyttäen omaa tietokonettasi.

Lue opiskelijoiden tarinoita.