Siirtohaku

Siirtohaku Karelia-ammattikorkeakouluun järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Syksyn hakuaika on 1. – 15.11. ja kevään hakuaika on 1. – 15.5.

Voit hakea siirtohaussa,  jos sinulla on opiskeluoikeus suomalaisessa korkeakoulussa ja
olet ollut läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden lukuvuoden tai haluat vaihtaa koulutusta Karelian sisällä niin, että tutkintonimikkeesi tai koulutusalasi vaihtuu. 

Kun otat siirtohausta uuden opiskelupaikan vastaan, aikaisempi opiskeluoikeutesi päättyy. Opintojesi suoritusaika määräytyy siirrossa siirretyn opiskeluoikeuden mukaan. Opiskeluoikeusaikaan lasketaan mukaan kaikki ne läsnä- ja poissaolokaudet, jotka olet käyttänyt lähtökorkeakoulussa. Uusi opiskeluoikeus alkaa 1.1. tai 1.8.

Jos haet ensimmäisen lukuvuoden jälkeen, tulee sinulla olla hakuajan päättymiseen mennessä opintorekisteriin merkittyjä, tavoitetutkintoon soveltuvia suorituksia seuraavasti: AMK-tutkinnossa vähintään 45 opintopistettä ja YAMK-tutkinnossa vähintään 20 opintopistettä. 

Muun kuin ensimmäisen vuoden opiskelijana, sinun tulee olla edistynyt opinnoissasi päätoimisesti. Opintojen suoritusaikaasi tulee olla jäljellä niin, että valmistuminen tavoitteellisessa tutkinnon suoritusajassa on mahdollista. 

Painotettu keskiarvo tulee olla vähintään kaksi. Lisäksi ryhmässä tulee olla tilaa.

Huom! Sairaanhoitajakoulutuksesta et voi siirtyä terveydenhoitajakoulutukseen, koska tutkintojen laajuudet ovat erilaiset. Valmistuminen terveydenhoitajaksi ei ole mahdollista sairaanhoitajakoulutuksen tavoitteellisessa  suoritusajassa, 3,5 vuotta.

Hae siirto Opintopolussa. Karelian hakukohteet löydät tältä sivulta. Koulutuksen valittuasi klikkaa palkkia Hae koulutukseen Opintopolussa. Hakulomake avautuu haun alkaessa. Lataa hakulomakkeelle liitteesi

  • opintosuoritusote,
  • opiskelutodistus, jossa näkyvät käytetyt läsnä- ja poissaolokaudet,
  • vapaamuotoinen siirron perustelu.

Valinnan tulokset ilmoitetaan kesäkuun/joulukuun aikana. 

Kun Karelian opiskelija siirtyy Karelian sisällä toiseen tutkinto-ohjelmaan niin, ettei tavoitetutkinto tai tutkintonimike vaihdu, kyse on tutkinto-ohjelman vaihtamisesta. Katso hakuohjeet täältä

Lisätiedot

[email protected]
Karelia-ammattikorkeakoulu
Tikkarinne 9, 80200 Joensuu

050 4088 429