Palvelut

Palvelulupaus

Tervetuloa kaikille avoimeen Karelia-ammattikorkeakoulun kirjastoon. Palvelemme Karelian opiskelijoita ja henkilökuntaa sekä muita asiakkaita. Tarjoamme ajanmukaiset tilat ja välineet sekä ajantasaista ammatillista ja tieteellistä tietoa opintojen, opetuksen ja tutkimuksen tueksi. Annamme tiedonhankinnan opetusta Karelian opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tavoitteenamme on, että opiskelijat saavat erinomaiset tiedonhankintataidot työelämää varten. Kehitämme kirjastopalveluja saamamme palautteen perusteella, vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa.

Asiakaspalveluperiaatteet

Kirjastomme asiakaspalveluperiaatteet ovat:

  • Palvelumme on vastuullista, ystävällistä, tasapuolista ja tehokasta.
  • Kannustamme asiakkaita omatoimisuuteen kirjaston käytössä ja tiedonhankinnassa.
  • Huomioimme asiakkaat ja palvelemme heitä yksilöllisesti resurssit huomioiden. Hoidamme asiakaspalvelutilanteet loppuun saakka.
  • Kerromme palveluistamme aktiivisesti ja opastamme asiakkaitamme käyttämään kirjaston palveluja.
  • Käytämme asiakaspalautetta palveluidemme laadun parantamiseen ja kehittämiseen sekä muutoksien ennakointiin.

Kirjasto verkossa

Kirjaston verkkokokoelmat löytyvät Karelia-Finnasta

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa (linkit avautuvat uuteen välilehteen). Tiedotamme kirjaston aukioloajoista, tapahtumista ym. nettisivuillamme, Facebookissa ja Instagramissa. Palvelemme myös chatissä (chatti löytyy Karelia-Finnasta tai kirjaston sivulta Pakista).

Jos sinulla on lukemiseste

Jos sinulla on lukivaikeus, oppimisvaikeus tai muu oppimista hankaloittava asia, saat kirjaston kautta tunnukset Celia-verkkokirjastoon. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa: esimerkiksi äänikirjoina, pistekirjoina ja elektronisina kirjoina. Ota ensin yhteyttä opintokuraattori Päivi Laakkoseen. Kun olet tavannut opintokuraattorin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Sovimme kanssasi tapaamisajan, tallennamme tietosi ja teemme sinulle käyttäjätunnuksen Celia-palveluun. Lisätietoja Celian palveluista korkeakouluopiskelijalle.

Hankinta

Hankimme kirjastoon ammatillista ja tieteellistä aineistoa ammattikorkeakoulun koulutusaloilta. Tavoitteena ovat ajantasaiset, jatkuvasti uusiutuvat ja riittävät kokoelmat. Kokoelmamme sisältävät kirjoja, lehtiä, opinnäytetöitä ja av-aineistoja sekä painettuna että verkossa. Ehdota tällä lomakkeella kirjastoon hankittavaksi sellaista aineistoa, mitä kokoelmistamme puuttuu. Intrassa on henkilökunnan ohjeet kirjastohankinnoista. Kirjaston kokoelmien ylläpitoa ohjaa kokoelmapolitiikka.

Julkaisupalvelut

Linkki Julkaisutoiminnan sivuille

Kaukopalvelut

Linkki kirjaston Kaukopalvelut-sivulle

Karelia-shop

Linkki Karelia-Shop ‑sivulle

Palveluhinnasto

Linkki kirjaston palveluhinnastoon