Opiskele kestävyyshaasteiden ratkaisijaksi. Energia- ja ympäristötekniikka on yksi voimakkaimmin kasvavista teollisuuden ja yritystoiminnan aloista. Asiantuntijuutta tarvitaan koko ajan enemmän kaikilla yhteiskunnan sektoreilla.
Päivätoteutus
- Opiskelupaikkoja: 40
- Tutkinnon laajuus: 240 opintopistettä
- Kesto: 4 lukuvuotta
- Tutkintonimike: Insinööri (AMK)
- Koulutuspaikka: Wärtsilä-kampus
- Opetus tapahtuu pääsääntöisesti klo 8-18
Hakeminen
- Hakuaika: 13. – 27.3.2024
- Opiskelijavalinta: AMK-valintakoe 20, yo-todistusvalinta 10, ammatillinen todistusvalinta 10
Energia- ja ympäristötekniikka vastaa yhteiskunnan kestävyyshaasteisiin
Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistuneena energia- ja ympäristötekniikan insinöörinä osaat kehittää yritysten toimintatapoja aiempaa energiatehokkaammiksi ja ympäristöä säästäviksi, suunnitella uusiutuvan energian ratkaisuja, analysoida ympäristön tilaa ja kehittää kiertotaloutta.
Opintojen aikana sinulle muodostuu vahva perusta uusiutuvan energian, ympäristötekniikan, kiertotalouden ja päästöjenhallinnan työtehtäviin. Opinnot antavat valmiuksia toimia energia- ja ympäristöalan suunnittelu-, tutkimus-, tuotekehitys- ja viranomaistehtävissä sekä itsenäisenä yrittäjänä. Kansainvälisten opintojen myötä saat valmiuksia myös kansainväliselle uralle.
Työllistymistäsi edesauttaa yhteiskunnallinen tarve kiertotalouden, resurssitehokkuuden ja kestävän energian osaamiselle. Energia- ja ympäristöteknisen osaamisen kysyntä kasvaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Erikoisosaamista tarvitaan myös toimialoilla, joissa paikallisista uusiutuvista raaka-aineista tuotetaan korkean arvonlisän tuotteita.
Energia- ja ympäristötekniikan insinöörinä työelämässä

Energia- ja ympäristötekniikan insinöörinä toimit suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä sekä itsenäisenä yrittäjänä. Työnantajia ovat esimerkiksi teollisuusyritykset, ympäristö- ja energia-alan palveluyritykset, suunnittelu- ja konsulttitoimistot, kiertotalouden yhtiöt, energia- ja vesilaitokset sekä ympäristöhallinto.
Tehtävänimikkeitäsi voivat olla esimerkiksi
- energianeuvoja
- energiayrittäjä
- kaukolämpöpäällikkö
- kiertotalousasiantuntija
- käyttöpäällikkö
- laatu- ja ympäristöinsinööri
- vesistösuunnittelija
- ympäristönsuojelutarkastaja
- ympäristösuunnittelija
- ympäristöpäällikkö
- ympäristöinsinööri.