Polkuopinnot

Polkuopiskelu on hyvä vaihtoehto, jos tähtäät AMK-tutkintoon tai ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen. Elokuussa ja tammikuussa aloittavien tutkinto-opiskelijoiden ryhmiin varataan muutamia opiskelupaikkoja polkuopiskelijoille. Polkuopiskelijana opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot ryhmän opetussuunnitelman mukaisesti samassa tahdissa tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Ilmoittautumisaika polkuopintoihin on elokuussa ja marras-joulukuussa. YAMK-tutkintoon tähtäävällä polkuopiskelijalla on oltava tutkinto-opintoihin vaadittava pohjakoulutus, mutta tutkinto-opintoihin edellytettävää työkokemusta voi kerryttää polkuopintojen aikana.

Polkuopinnoissa voit kerryttää opintoja niin paljon, että voit hakea avoimen väylän kautta ja päästä tutkintokoulutukseen jopa ilman valintakokeita. Lue lisää: Avoimen amk:n väylä 

Tekemäsi opinnot hyväksiluetaan, mikäli myöhemmin haet ja pääset tutkinto-opiskelijaksi Karelia-ammattikorkeakouluun. Jatkat opintoja suoraan siitä, mihin avoimen AMK:n opiskelijana jäit.

Opintomaksu on 240 €/lukuvuosi, ja se laskutetaan opintojen alkaessa. 

Huomaathan, että opinnot avoimessa AMK:ssa eivät oikeuta opintososiaalisiin etuuksiin. Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista opiskelumahdollisuutesi ennen opintoihin ilmoittautumista.

Polkuopiskelijoiden tarinoita

Irina — Periaatteena jatkuva kehitys
Piia — Polkuopinnoilla haaveesta tuli totta
Päivi — Polkuopiskelu on loistava väylä
Anna — Luontomatkailun poluille polkuopintojen kautta
Nelli — Ikäosaamisen YAMK-polkuopinnoissa yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa

Katso polkuopiskelija Annan haastattelu >

Polkuopinnot tammikuussa 2021

AMK-tutkintoon tähtäävät polkuopinnot

HUOM. Muutokset vielä mahdollisia!

Sosiaali- ja terveysala
Fysioterapeutti (AMK)9 paikkaa
Sairaanhoitaja (AMK), 7 paikkaa
Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus, 11 paikkaa
Terveydenhoitaja (AMK), 3 paikkaa
Sosionomi (AMK), monimuotototeutus, 7 paikkaa

Ilmoittautuminen ja opiskelijavalinta

Ilmoittautumisaika 7.12.2020 klo 9.00–23.00

Ilmoittautuminen tapahtuu yllä olevista linkeistä. Kunkin koulutuksen esittelysivun alareunaan ilmaantuu Valitse-painike ilmoittautumisajan alkaessa. HUOM! Ilmoittautuminen ei onnistu älypuhelimella, tabletilla eikä Safari-selaimella! Suosittelemme käyttämään Mozilla Firefox tai Google Chrome ‑selainta.

Ilmoittautumista varten tarvitset

  • nimi
  • henkilötunnus
  • osoite
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • hyväksytyn valintakoetuloksen yhteispistemäärä sekä tieto siitä, milloin ja missä ammattikorkeakoulussa valintakoe on suoritettu (ei pakollinen)

Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että etusijalla ovat ne opiskelijat, joilla on hyväksytty valintakoetulos joko syksyn 2020 tai kevään 2020 yhteisvalinnan valintakokeesta. Valintakokeesi on hyväksytty, jos olet yhteishaun opiskelijavalinnassa varasijalla. Ilmoittautumislomakkeella kysytään valintakokeen pistemäärä, missä amk:ssa ja milloin valintakoe on suoritettu.

Karelia-AMK:n tutkinto-opiskelija ei voi ilmoittautua avoimen amk:n polkuopiskelijaksi.

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluopinnoissa sovelletaan ns. SORA-lainsäädäntöä, joka koskee mm. opiskelijan terveydentilaan ja rikostaustaan liittyviä soveltuvuusehtoja. Perehdy huolellisesti alakohtaisiin terveydentilaan ja toimintakykyyn liittyviin vaatimuksiin; Koulutukseen vaadittava terveys ja toimintakyky

Opinto-ohjaaja ottaa ilmoittautuneisiin yhteyttä puhelimitse ilmoittautumisjärjestyksessä 9. — 10.12.2020. Puhelu on luonteeltaan informatiivinen ja hakija voi vielä puhelun perusteella päättää, ottaako hän opiskelupaikan vastaan. 

Opiskelijavalinnasta lähetetään tieto ilmoittautuneille viimeistään 16.12.2020.

HUOM! Kareliassa opiskelet käyttäen omaa tietokonettasi.