Karelia-ammattikorkeakoulu toimii työnantajana ja korkeakouluyhteisönä vastuullisesti ja kestävää kehitystä edistäen. Tavoitteenamme on lisätä ekologista, taloudellista sekä sosiaalista ja kulttuurista vastuullisuutta ja hyvinvointia korkeakoulussamme. Arvioimme ja kehitämme korkeakoulun toimintaa jatkuvasti. Toteutamme avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteiden mukaista avointa toimintakulttuuria. Kestävän kehityksen edistäminen sisältyy koulutustarjontaamme tutkinto-opiskelijoilla sekä jatkuvan oppimisen tarjonnassa ja on kiinteä osa TKI-toimintaamme.
Karelia-ammattikorkeakoulun Karelia2030 – Kestävää elinvoimaa -strategiassa on huomioitu vahvasti vastuullisuuden kolme ulottuvuutta. Vastuullisuus on yksi kolmesta arvostamme. Olemme sitoutuneet Joensuun kaupungin ja Pohjois-Karjalan maakunnan vähähiilisyyden tavoitteisiin. Strategian mukaisena tavoitteena on hiilineutraali ammattikorkeakoulu vuoteen 2028 mennessä. Osallistamme monialaisesti opiskelijoita, henkilökuntaa ja yhteistyökumppaneita vastuullisuuden kehittämiseen, esimerkiksi edistämme resurssiviisaita kiertotalouden ratkaisuja yhteistyössä.
Kareliassa toimii kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ryhmä ja vastuullisuuskoordinaattori. Ryhmän tehtävänä on saattaa loppuun Karelian kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma ja viedä eteenpäin sekä koordinoida kestävän kehityksen ja vastuullisuuden toimia ammattikorkeakoulussa.
Karelia-ammattikorkeakoulussa vastuullisuus ja kestävä kehitys on osa laatujärjestelmän mukaista jatkuvan parantamisen työtä. Karelialla on ollut aikaisemmin käytössä Green Office -ympäristöjärjestelmä, jonka mukaisesti on kehitetty ympäristöjohtamisen käytäntöjä ja ympäristöohjelma. Karelia on myös mukana ammattikorkeakoulujen hiilijalanjäljen laskennan ja hallinnan yhteistyössä. Karelia on myös sitoutunut ammattikorkeakoulujen yhteiseen kestävän kehityksen ohjelmaan.
Karelia-ammattikorkeakoulu on Pohjois-Karjalan biosfäärialueen sopimuskumppani ja edistää yhteistyöverkoston kautta YK:n kestävän kestävän kehityksen tavoitteita. Pohjois-Karjalan biosfäärialue on osa UNESCO:n Man and the Biosphere -ohjelman kestävän kehityksen tutkimus-, kokeilu- ja kehittämisalueverkostoa.