Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa seura­taan koronavirustilannetta

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa seura­taan koronavirustilannetta

 

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa seura­taan aktii­vi­sesti koro­na­vi­rus­ti­lan­netta sekä viran­omais­ten ohjeita. Tällä hetkellä (9.3.2020) koro­na­vi­rus ei aiheuta muutok­sia eikä poik­keus­jär­jes­te­lyjä Kare­lian perus­toi­min­taan. Kare­lian henki­lö­kun­nan ja opis­ke­li­joi­den on kuiten­kin syytä huoleh­tia hyvästä käsi­hy­gie­niasta ja ottaa huomioon ohjeet yski­mi­sestä, niis­tä­mi­sestä ja aivastamisesta.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ei suosit­tele matkus­ta­mista epide­mia-alueille ja muus­sa­kin matkus­ta­mi­sessa on syytä käyttää harkin­taa. Epide­mia-alueeksi määri­tel­lään tällä hetkellä Manner-Kiinan lisäksi Iran, Etelä-Korea sekä koko Italia. Jos olet matkus­ta­nut epide­mia-alueella ja sinulle tulee äkil­li­sen hengi­tys­tiein­fek­tion oireita kuten kuumetta, yskää ja henge­nah­dis­tusta 14 vuoro­kau­den kuluessa alueelta paluun jälkeen, ota ensin puhe­li­mitse terveys­vi­ran­omai­siin. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen.

Ajan­ta­sai­nen tieto koro­na­vi­ruse­pi­de­mian tilan­teesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
Sosi­aali- ja terveys­mi­nis­te­riö: https://stm.fi/etusivu
Ulko­mi­nis­te­riön matkus­tus­tie­dot­teet: https://um.fi/matkustustiedotteet
Siun Soten tiedot­teet: https://www.siunsote.fi/

Kare­liassa nouda­te­taan voimas­sao­le­vaa valmius­suun­ni­tel­maa ja viran­omais­ten ohjeita. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun henki­lös­tölle ja opis­ke­li­joille tiedo­te­taan koro­na­vi­rus­ti­lan­teesta tarkem­min henki­lös­tön intrassa sekä Opis­ke­li­ja­por­taali Pakissa. Ohjeita päivi­te­tään tilan­teen mukaan.