Alumnitoiminta

Tervetuloa alumnien yhteisöön

Oletko opiskellut tai työskennellyt Karelia-ammattikorkeakoulussa tai sitä edeltäneissä oppilaitoksissa?
Haluatko olla osa asiantuntijaverkostoamme? Tervetuloa mukaan Karelian alumnitoimintaan! Meille alumnit ovat tärkeitä työelämän kumppaneita. Luo uusia kontakteja, pidä yhteyttä entisiin opiskelijatovereihin ja osallistu alumnitapahtumiin. Jaa osaamistasi ja kokemuksiasi vierailijaluennoijana, kutsu opiskelijaryhmiä vierailulle työpaikallesi ja kerro heille uratarinasi. Voit haluamallasi tavalla olla mukana vaikuttamassa opetuksemme kehittämiseen ja opiskelijoiden työelämätietouden lisäämiseen.

Liity mukaan alumniverkostoon täyttämällä rekisteröitymislomake. Tietosi liitetään silloin alumnirekisteriin, jonka tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Rekisteröitymällä alumniksi varmistat, että saat tiedon Karelian ajankohtaisista uutisista ja alumnitapahtumista. Liity myös alumnien Facebook-ryhmään ja seuraa Kareliaa LinkedInissa. Päivitä Karelia koulutustietoihisi, niin näyt sivullamme alumnina. Alumniuutiskirje lähetetään sähköpostitse kaikille alumneiksi rekisteröityneille vähintään kaksi kertaa vuodessa. Alumnijäsenyys on maksuton.

Kehitä osaamistasi avoimessa ammattikorkeakoulussa tai hakeudu opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Seuraa uusimpia tutkimuksia, projekteja ja julkaisuja. Tarjoa opiskelijalle harjoittelupaikka tai aihe opinnäytetyölle tai projektille

Alumnina saat etuja ja alennuksia

Karelian AMK- ja YAMK-tutkintokoulutuksista valmistuneet voivat opiskella maksutta avoimessa AMK:ssa kahden vuoden ajan valmistumisen jälkeen. Tutustu avoimen amk:n opintotarjontaan ja ilmoittaudu mukaan!

Alumniverkoston jäsenenä saat uutiskirjeen, josta löydät tietoa mm. alumneille suunnatuista tapahtumista ja palveluista.

Oppimis- ja palveluympäristö TARMO tarjoaa alumneille maksutta seuraavat palvelut kerran vuodessa:
1) Inbody kehonkoostumusmittaus 
2) Fitware-ergometritesti
Kaikkiin palveluihin sisältyvät yksilölliset palautteet ja kirjalliset ohjeet.  Ajanvarauksen yhteydessä maininta ”alumni”. Ajanvaraukset puhelimitse 050 913 1787 tai sähköpostitse [email protected].

Suunnitteletko luokkakokousta tai ryhmätapaamista? Tapaamisiin ja luokkakokouksiin Karelia-ammattikorkeakoulun alumnit voivat varata ammattikorkeakoulun tiloja ilmaiseksi. Lähetä varaustarpeestasi spostia osoitteeseen [email protected] ja laita maininta, että kyseessä on Karelian alumnien ryhmätapaaminen tai luokkakokous.

Vuoden alumni palkitaan vuosittain

Karelia-ammattikorkeakoulun Vuoden alumni -palkitaan vuosittain lukuvuoden avajaisissa alkusyksystä. Vuoden alumni on tehnyt valmistumisensa jälkeen aktiivista yhteistyöstä Karelian kanssa, tuonut koulutustaan ja Kareliaa positiivisesti esille sekä ehkäpä myös menestynyt urallaan.

Uraseuranta

​Ammattikorkeakoulujen uraseurantaa tehdään viisi vuotta aiemmin AMK- tai YAMK-tutkinnon suorittaneille. Kyselyn tarkoituksena on selvittää ammattikorkeakouluista valmistuneiden työuria, työmarkkinatilannetta ja tyytyväisyyttä suorittamaansa tutkintoon. Osaa kysymyksistä käytetään myös ammattikorkeakoulujen laadullisen työllistymisen mittarina. Näiden kysymysten perusteella määräytyy 3 % ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta.

Uraseurantakyselyn mukaan Karelian alumnit olivat tyytyväisiä koulutukseensa ja työllistymiseensä. Syksyllä 2023 toteutetun uraseurantakyselyn tulokset ovat julkisia ja Karelian tuloksiin pääset tutustumaan Opetushallinnon tilastointipalvelu Vipusesta täältä >>

Kerro uratarinasi

Kerro uratarinasi ja anna opiskelijoille esimerkki siitä, kuinka oma ura löytyy valmistumisen jälkeen. Julkaisemme osan tarinoista myös Alumnien kertomaa -verkkosivulla. Tarinasi voi olla vapaamuotoinen tai voit käyttää alla olevia kysymyksiä tarinasi rakentamisessa:

  • Mitä opiskelit ja miten päädyit ko. koulutukseen?
  • Millaista oli opiskella Kareliassa?
  • Miten olet hyötynyt opinnoistasi työelämässä?
  • Paras muistosi opiskelusta?
  • Vinkit tuleville opiskelijoille?

Lähetä tarinasi osoitteella [email protected].

Here you can find Karelia UAS students’ and alumni experiences about their studies and living in Joensuu, Finland. Read the stories and watch the videos.