Karelia sitou­tui Avoimen tieteen ja tutki­muk­sen julistukseen

Karelia sitou­tui Avoimen tieteen ja tutki­muk­sen julistukseen

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on rehto­rin alle­kir­joi­tuk­sella sitou­tu­nut Avoimen tieteen ja tutki­muk­sen julis­tuk­seen 2020–2025. Julis­tuk­sen luomista on koor­di­noi­nut Tieteel­lis­ten seurain valtuus­kunta yhdessä Avoimen tieteen ja tutki­muk­sen kansal­li­sen ohjaus­ryh­män kanssa.

Avoin tiede ja tutki­mus tukevat paitsi tutki­mus­tuo­tos­ten vaikut­ta­vuutta, myös tutki­muk­sen laatua. Alle­kir­joit­ta­malla julis­tuk­sen tutki­musyh­tei­sön orga­ni­saa­tiot ja muut jäsenet sitou­tu­vat julis­tuk­sen visioon ja missioon:

  1. edis­tä­mällä tutki­musyh­tei­sön yhdessä määrit­te­le­miä avoimen tieteen ja tutki­muk­sen kansal­li­sia päämää­riä osana omaa stra­te­gia- ja ohjaus­työ­tään orga­ni­saa­tionsa erityis­piir­teet huomioiden
  2. tuke­malla ja kannus­ta­malla orga­ni­saa­tionsa toimi­joi­den joka­päi­väistä työs­ken­te­lyä linjaus­ten päämää­rien ja tavoit­tei­den saavuttamiseksi
  3. osal­lis­tu­malla aktii­vi­sesti yhteis­työ­hön avoimen tieteen ja tutki­muk­sen edis­tä­mi­seksi kansal­li­sella tasolla.