Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu palkitsi opis­ke­li­joita ja työntekijöitä

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu palkitsi opis­ke­li­joita ja työntekijöitä

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu palkitsi opis­ke­li­joita ja työntekijöitä

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on palkin­nut vuoden työn­te­ki­jän, työpa­rin, työtii­min, opis­ke­li­jan sekä opis­ke­li­ja­ryh­män. Palki­tuille työn­te­ki­jöille luovu­tet­tiin kunnia­kir­jat ja lahja­kor­tit tänään luku­vuo­den avajais­ta­pah­tu­man yhteydessä.

Vuoden opis­ke­li­jaksi on valittu kesällä 2020 musiik­ki­pe­da­go­giksi valmis­tu­nut Anssi Kirki­nen. Perus­te­luissa tode­taan, että Anssi valmis­tui erit­täin hyvällä keskiar­volla ja hänen tuotok­set ovat olleet koko opis­ke­lua­jan poik­keuk­sel­li­sen laaduk­kaita. Anssin opin­näy­te­työ on poik­ki­tie­teel­li­nen ja sitä voi käyttää opetus­ma­te­ri­aa­lina myös fysio­te­ra­pian koulutuksessa.

Vuoden opis­ke­li­ja­ryh­mäksi on valittu hoito­työn moni­muo­to­ryh­män STHAK20. Ryhmässä vallit­see tasa­ver­tai­nen ja toisi­aan tsemp­paava yhteis­henki. Ryhmä on hitsau­tu­nut nopeasti hyvin yhteen, vaikka ryhmä opis­ke­lee moni­muo­to­to­teu­tuk­sessa. Ryhmän opinnot ovat eden­neet hyvin ja haas­ta­vat tilan­teet opin­noissa ryhmä on ratkais­sut toisi­aan tukien. Ryhmässä opis­kel­laan yhdessä etänä ja tuetaan toisia, esimer­kiksi jos joku ei pääse tenttiä läpi. Ryhmä on moti­voi­tu­nut oppi­maan uutta ja valmis­tu­maan sairaan­hoi­ta­jiksi. Ryhmässä jokai­nen tulee hyväk­sy­tyksi ja kuul­luksi omana itsenään.

Vuoden työn­te­ki­jänä palkit­tiin erikois­asian­tun­tija Mervi lätti. Perus­te­luissa tode­taan, että Mervi työs­ken­te­lee ahke­rasti, pyyteet­tö­mästi ja yhteis­työtä henki­lös­tön ja sidos­ryh­mien kanssa tehden kehit­tääk­seen avointa ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tusta tavoi­te­ta­solle. Ahkera työmyyrä, jonka työpa­nok­sen laatu kaipaa esille nostamista.

Työpa­rina palkit­tiin haku­koor­di­naat­to­rit Auli Karja­lai­nen ja Kirsi Kukko­nen. Haki­ja­pal­ve­lu­lui­den työn­te­ki­jä­pari Auli ja Kirsi ovat erit­täin asia­kas­pal­ve­lu­hen­ki­siä. He autta­vat haki­joita, talon henki­lös­töä ja yhteis­työ­kump­pa­neita heidän kysy­myk­sis­sään viipy­mättä ja ystä­väl­li­sesti. Työn­te­ki­jä­pari on saanut yhteis­työ­ta­paa­mi­sissa kiit­tä­vää palau­tetta yhteis­työ­kump­pa­neilta, toisen asteen opinto-ohjaa­jilta. Yhteis­työ Kare­lian opinto-ohjaa­jien kanssa hake­mi­seen liit­ty­vissä kysy­myk­sissä sujuu hyvässä yhteis­työssä, ystä­väl­li­sessä ja jous­ta­vassa hengessä.

Tiimi­pal­kin­non saivat hoito­työn koulu­tus­vas­tuun tiimi­vas­taa­vat eli lehto­rit Minna Lappa­lai­nen, Jaana Pant­sari, Kirsi Salli­nen, Mari Savo­lai­nen ja Kirsi Varis. Tiimi­vas­taa­vat ovat kehit­tä­neet tiimi­työn mene­tel­min hoito­työn koulu­tus­vas­tuun opera­tii­vista toimin­taa ansiok­kaasti. He vetävät tiimien toimin­taa tavoit­teel­li­sesti ja koko hoito­työn­kou­lu­tus­vas­tuulla yhdessä suun­ni­tel­tu­jen ja sovit­tu­jen peri­aat­tei­den ja Kare­lian stra­te­gian mukai­sesti. Koro­na­krii­sin aikana he ovat kanta­neet vastuun tiimien toimin­nasta laatien valmius­lain mukai­sesti eri tilan­tei­siin toimin­taoh­jeita opet­ta­jille ja opis­ke­li­joille. He ovat vastan­neet koronan takia jäänei­den opetus­ten uudel­leen orga­ni­soin­nista. Koulu­tus­pääl­li­kölle he ovat tärkeät yhteis­työ­kump­pa­nit ja korvaa­ma­ton apu asioi­den eteen­päin viemisessä.