Maskien käyt­tö­suo­si­tus Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­luun silloin kun turva­vä­lejä ei voida toteuttaa

Maskien käyt­tö­suo­si­tus Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­luun silloin kun turva­vä­lejä ei voida toteuttaa

THL:n suosi­tus kasvo­mas­kien käytöstä astuu voimaan Pohjois-Karja­lan ja Heinä­ve­den alueella 10.9.2020. Pohjois-Karja­lan ja Heinä­ve­den alueella suosi­tel­laan yli 15-vuotiaita kansa­lai­sia käyt­tä­mään kasvo­mas­kia toisten ihmis­ten suojaa­mi­seksi jouk­ko­lii­ken­teessä, jossa lähi­kon­tak­teja ei aina voida välttää.

Turval­li­suu­den tehos­ta­mi­seksi myös Kare­liassa suosi­tel­laan kasvo­mas­kien käyttöä kampuk­silla silloin kun turva­vä­lien pitä­mi­nen ei ole mahdol­lista. Suosi­tus maskien käytöstä astuu voimaan perjan­taina 11.9.2020. Opetus- ja työti­lan­teissa, joissa turva­vä­lejä ei voida taata, koulu tarjoaa maskit opis­ke­li­joille ja henki­lös­tölle. Muissa tilan­teissa (esim. ruokailu, kampuk­sien yhtei­sissä tiloissa oles­kelu, tauko­ti­lat) jokai­nen huoleh­tii itse omista kasvomaskeistaan.

Jokai­nen voi edistää yleistä turval­li­suutta noudat­ta­malla turva­vä­lejä, hyvää käsi­hy­gie­niaa ja käyt­tä­mällä maskeja. Kare­lian tiloi­hin saa tulla vain terveenä.

Kare­lian turvaoh­jeet (https://www.karelia.fi/fi/karelia/koronainfo) ovat ajan­ta­sai­set ja niitä päivi­te­tään tarvittaessa.

Ohei­sesta linkistä löytyy tietoa vähä­va­rais­ten maskien jake­lusta (https://www.siunsote.fi/-/thl-n-suositus-kasvomaskien-kaytosta-astuu-voimaan-pohjois-karjalan-ja-heinaveden-alueella-10-9-2020?redirect=%2F )