Karelia-ammattikorkeakoulun hallinto- ja talousjohtajaksi Pia Hiltunen

Karelia-ammattikorkeakoulun hallinto- ja talousjohtajaksi on valittu Pia Hiltunen. Hän aloittaa tehtävässään tammikuussa 2021.  Karelia-ammattikorkeakoulun hallinto- ja talousjohtajana Pia Hiltunen pääsee johtamaan Karelian taloutta, hankintoja, tur­val­li­suut­ta ja yleishallintoa.

- Viime syksyn lisäaloituspaikat korkeakoulutukseen olivat hieno osoitus siitä, että koulutuksen merkitys yhteiskunnalle on tunnistettu ja tunnustettu. Minusta koulutusorganisaatiossa työskentelyssä erityisen inspiroivaa on se, että fokus on koko ajan tulevaisuudessa. Tänä vuonna aloittavat opiskelijat ovat työelämässä noin viiden vuoden päästä, ja meidän pitäisi jo nyt tietää, millaisia valmiuksia he silloin ja sen jälkeen tarvitsevat, kertoo Pia Hiltunen

Hallinto- ja talousjohtajan tehtävässä pääsee tai joutuu puhumaan paljon rahasta.

- Ajattelen niin, että meidän tehtävänämme on tuottaa käytettävissä olevilla talouden resursseilla mahdollisimman vaikuttavaa ja laadukasta koulutusta. Raha omalla tavallaan rajoittaa, mutta toisaalta vakaa talous antaa toiminnalle turvaa, vapautta ja jatkuvuutta. Vaikka itse viihdynkin hyvin numeroiden parissa, voin silti vakuuttaa, että talouden hallinta ei ole matemaattisesti haastavaa. Siinä pätee samat periaatteet kuin yksityiselämässä: tuloja on hyvä olla vähän enemmän kuin menoja, jatkaa Hiltunen.

Pia Hiltusella on laaja tehtävä- ja koulutusorganisaatiotuntemus, sillä hän on työskennellyt aikaisemmin Riverian palveluksessa sekä hallinto- että talousjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii Siun soten digijohtajana ja vastaa mm. Siun sotessa juuri käynnistyneestä potilastietojärjestelmän uusimisprojektista. \lsdlocked0