Puupal­kin­non ylei­söää­nes­tyk­sen voitto Koivula Meteo­rite -pien­ta­lolle – Karelia mukana toteutuksessa

Puupal­kin­non ylei­söää­nes­tyk­sen voitto Koivula Meteo­rite -pien­ta­lolle – Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu mukana palki­tun kohteen toteutuksessa

Puupal­kinto jaetaan vuosit­tain kannus­tuk­sena raken­nuk­selle, sisus­tuk­selle tai raken­teelle, joka edustaa korkea­laa­tuista, suoma­laista puuark­ki­teh­tuu­ria tai jossa puuta on käytetty raken­nus­tek­niik­kaa edis­tä­vällä tavalla. Vuoden 2020 varsi­nai­nen Puupal­kinto meni Helsin­gin Olym­pias­ta­dio­nin perus­kor­jauk­selle ja uudistamiselle.

Kilpai­lusta tuli menes­tystä kuiten­kin myös Pohjois-Karja­laan, kun Koivula Meteo­rite-pien­talo voitti ylei­söää­nes­tyk­sen. Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on ollut mukana tämän kohteen toteu­tuk­sessa: tutki­musta on tehty muun muassa tutki­malla kohteessa käytet­ty­jen raken­ne­rat­kai­su­jen raken­nus­fy­si­kaa­lista toimintaa.

Tämä on toinen vuosi peräk­käin, kun Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on ollut mukana Puupal­kinto-kilpai­lussa menes­ty­neen kohteen toteu­tuk­sessa. Viime vuonna Puupal­kin­non voitti Joensuu Light­house ja Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu sai erityis­mai­nin­nan kohteessa tehdystä tutkimustyöstä.”