Puupalkinnon yleisöäänestyksen voitto Koivula Meteorite ‑pientalolle – Karelia mukana toteutuksessa

Puupalkinnon yleisöäänestyksen voitto Koivula Meteorite ‑pientalolle – Karelia-ammattikorkeakoulu mukana palkitun kohteen toteutuksessa

Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla. Vuoden 2020 varsinainen Puupalkinto meni Helsingin Olympiastadionin peruskorjaukselle ja uudistamiselle.

Kilpailusta tuli menestystä kuitenkin myös Pohjois-Karjalaan, kun Koivula Meteorite-pientalo voitti yleisöäänestyksen. Karelia-ammattikorkeakoulu on ollut mukana tämän kohteen toteutuksessa: tutkimusta on tehty muun muassa tutkimalla kohteessa käytettyjen rakenneratkaisujen rakennusfysikaalista toimintaa.

Tämä on toinen vuosi peräkkäin, kun Karelia-ammattikorkeakoulu on ollut mukana Puupalkinto-kilpailussa menestyneen kohteen toteutuksessa. Viime vuonna Puupalkinnon voitti Joensuu Lighthouse ja Karelia-ammattikorkeakoulu sai erityismaininnan kohteessa tehdystä tutkimustyöstä.”