Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa suori­tet­tiin ennä­tys­määrä tutkin­toja vuonna 2020

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta valmis­tui vuonna 2020 ennä­tys­määrä opis­ke­li­joita. Suori­tet­tu­jen tutkin­to­jen määrä Kare­liassa oli vuonna 2020 yhteensä 759, mikä on histo­rian korkein tulos. Ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toja suori­tet­tiin 662 ja ylempiä ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toja 97.

  • Tämä on hieno tulos. Vuosi 2020 oli koronan takia poik­keuk­sel­li­nen vuosi. Pyrimme keskit­ty­mään siihen, että koro­na­krii­sin vaiku­tuk­set eivät hidas­taisi valmis­tu­mista. Kare­lian henki­löstö ja opis­ke­li­jat ovat tehneet hienoa työtä poik­keuk­sel­li­sena aikana ja vaati­vissa olosuh­teissa. Korkea­kou­luilta odote­taan entistä enemmän osaavia ammat­ti­lai­sia työelä­män tarpee­seen ja Karelia on vastan­nut hyvin tähän tavoit­tee­seen, kertoo vara­reh­tori Pekka Auvinen.

Suori­tet­tu­jen ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­to­jen määrä kasvoi erityi­sesti sosi­aa­lia­lalla, fysio­te­ra­piassa ja liike­ta­lou­dessa. Myös määrä­ajassa valmis­tu­nei­den osuus oli korkea (64,7 %).  Ylem­pien ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­to­jen määrä oli histo­rian korkein, ja kasvoi erityi­sesti sosi­aali- ja tervey­sa­lan kehit­tä­mi­sen johta­mi­sen sekä johta­mi­sen ja liike­toi­min­tao­saa­mi­sen koulutuksissa.

Kare­lian suhteel­li­nen osuus amk-tutkin­to­jen koko­nais­mää­rästä kasvoi. Opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riön Kare­lialle aset­ta­mat tutkin­to­ta­voit­teet ylitet­tiin selvästi. Kare­lialle asetettu tutkin­to­ta­voite vuodelle 2020 oli 645 ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toja ja 61 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.