Karelia ei ota enää tänä keväänä vastaan vaihto-opiskelijoita

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu ei ota enää kevät­lu­ku­kau­della vastaan vaihto-opis­ke­li­joita ulko­mailta. Kare­lian kansain­vä­li­sestä liik­ku­vuu­desta vastaa­vat palve­lut ovat yhtey­dessä henki­lö­koh­tai­sesti niihin opis­ke­li­joi­hin, joita päätös koskee. Joen­suussa jo olevat vaihto-opis­ke­li­jat jatka­vat opis­ke­lua pääosin etänä.

– Päätös perus­tuu opis­ke­li­joi­den ja henki­lös­tön tervey­den ja turval­li­suu­den suoje­le­mi­seen nopeasti muut­tu­vassa pande­mia­ti­lan­teessa. Aiemmin Joen­suu­hun jo saapu­nei­den vaihto-opis­ke­li­joi­den vaihdot toteu­tu­vat toki suun­ni­tel­lusti, kertoo rehtori Petri Raivo Karelia-ammattikorkeakoulusta.

– Olemme koko koro­na­pan­de­mian ajan toimi­neet viran­omais­oh­jeis­tuk­sen puit­teissa ja ohjeis­ta­neet kansain­vä­li­siä opis­ke­li­joita katta­vasti ja enna­koi­vasti koro­na­tur­val­li­suu­teen liit­ty­vissä kysymyksissä.

Karelia muis­tut­taa kaikkia opis­ke­li­joi­taan siitä, että pande­mi­aan liit­ty­viä ohjeita on erit­täin tärkeää noudat­taa kampuk­silla ja myös vapaa-ajalla. Opis­ke­li­joita pyyde­tään huomioi­maan myös ulko­maille suun­tau­tu­vaan yksi­tyis­mat­kai­luun liit­ty­vät riskit.